30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yılı kutlamaları kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nce Zafer yürüyüşü düzenlendi. 

Düzenlenen Zafer yürüyüşüne, CHP Zonguldak  Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, ADD Zonguldak Şube Başkanı Nazan Papila ve Yönetim kurulu üyeleri, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Yürüyüşe katılanlar Madenci Anıtı'ndan  Devrek Belediyesi Bandosunun çaldığı marşlar eşliğinde Valilik önündeki Atatürk Anıtına kadar yürüdüler.
Çalınan marşlara Zonguldaklılar hep birlikte eşlik etti bayraklar salladı ve alkışlarla karşıladı.

 

Yürüyüşün ardından ADD Başkanı Nazan Papila tarafından Atatürk anıtına Çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunup istiklal marşımız okundu.ADD Başkan Nazan Papila yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı 99.yıldönümünü kutladığını belirterek şunları söyledi:


PAPİLA: 19 MAYIS 1919’DA BAŞLAYAN MİLLİ MÜCADELE YOLCULUĞU 30 AĞUSTOS ZAFERLE SONUÇLANDI

"30 Ağustos Nedir?
Nedir değerli dostlar, ülküdaşlar 30 Ağustos?
30 Ağustos,başka başka tarihlerin önüne zafer diye koyularak önemsizleştirilecek;   kıyaslamalarla,itibarsızlaştırma gayretleri ile sıradanlaştırılabilinecek  bir tarih değildir.
30 Ağustos,” keşke Yunan kazansaydı “ diyebilecek  kadar ecdadına,ulusuna karşı gaflet,dalalet ve hiyanete  düşmüş biçarelerin yazmaya kalktıkları paçavra düzmecelerle  kirletilebilinecek bir gün hiç değildir.
Bu, emperyalizmin pençesine düşürülmüş,parçalanıp  yok edilme süreçine sokulmuş  büyük Türk Ulusu ve Anadolu toprakları için  yedi düvele meydan okuyuş ve bir baş kaldırıştır
30 Ağustos; bedeli ne olursa olsun bağımsızlık uğruna kahraman ordusunun,ulusunun  önünden giden  Başkumandan Atatürk’ün zaferidir.
Bu Zafer,  Malazgirt fatihi Sultan Alparslan, İstabul Fatihi Sultan Mehmet Han’dan  miras cennet toprakları yeniden VATAN yapan yüzyılın hatta  bin yılın lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük Türk Milleti’ne bıraktığı armağandır.
Nasıl ki,
19 Mayıs 1919’da “ Ya İstiklal Ya Ölüm “ diye kesin kararla çıkmıştır Samsun’dan yola,
Nasıl ki yanındaki dava arkadaşları,kahraman Kuvvacıları günler geceler boyu uzun, tozlu Anadolu yollarında “Dağ başını duman almış gümüş dere durmaz akar,güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar!” diye marşlarla  moral vererek  zafere inandırmıştı O;
Anadolu’yu karış karış gezip halkına mücadele ruhunu aşılamıştı;
Dediler ki, Ordu yok, O “Kurulur” dedi,
Para yok dediler O  “Bulunur” dedi,
Düşman çok dediler “Yenilir” dedi.  
O,bunların hepsini bir bir gerçekleştirdi.
19 Mayıs 1919’da  başlayan Milli Mücadele yolculuğunu,30 Ağustos 1922’de ZAFER’LE taçlandırdı.
Bu zafer,işgalciler için sonun başlangıcı,büyük Türk Ulusu için esaretin,acının  ve çöküş döneminin  bitişi oldu.
30 Ağustos, genci yaşlısı bütün vatansever Türk Halkı’nın ebediyete kadar Zafer Bayramı olarak kalacaktır.
Bu Zafer, Bağımsızlık yolunda ölümüne mücadele eden kadın, erkek, çocuk bütün Anadolu Halkının,Türk Halkının zaferidir.
Bu zaferin kahramanı, Başkomutanı da  GaZi Mustafa Kemal Atatürk’tür.
Ebedi Başkomutan! Ölümsüz eşsiz Lider! Mustafa Kemal Atatürk!
O’nun  ve tüm kahraman silah ve dava arkadaşlarının, bu topraklar için canını vermiş tüm şehitlerimizin gazilerimizin devrimcilerimizin önünde saygı ve minnetle eğiliyoruz.
Bize miras bıraktıkları bu Cumhuriyeti,Laik,bağımsız ve Çağdaş yapısından kopartma emelleri olanların karşısında biz varız ! diyoruz.Bizvarız,buradayız,her yerdeyiz!
Biz, Milyonlarca Atatürkçü yurtsever
Zafer Bayramımız Kutlu Olsun."


YAVUZYILMAZ: CUMHURİYET İLAN EDİLMESEYDİ BUGÜN AFGANİSTAN'DAN BETER OLMUŞTUK

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz törende yaptığı konuşmada Ağustos Zafer Bayramı 99 yıldönümünü kutladığını belirtti ve "Cumhuriyet kurulmasaydı eğer bugün Afganistan'dan daha beter olmuştuk" ifadesini kullandı.
Tören sonunda Devrek Belediyesi bando ekibi tarafından çeşitli marşları seslendirerek katılımcılara mini bir konser sundu
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi