Ahilik Haftası kapsamında Ensar Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Fethi Aygün, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden'i makamında ziyaret etti.
Ensar Vakfı Zonguldak Şubesi Başkanı Fethi Aygün yaptığı açıklamada, "Ahilik kutlamaları Zonguldak'ta her sene düzenli olarak yapılıyor Ticaret İl müdürlüğünün önderliğinde. Yapılan bu kutlamalarla birlikte gençlerieAhilik kültürü tanıtılıyor, halkımıza ahilik anlatılıyor. Bu arada şenlikler oluyor esnaf bilinçlendiriliyor. yani esnaflık ahlakı gelişmesi açısından çok faydalı bir durum ve Sayın müdürümü Bu organizasyondan dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum"şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret İl Müdürü İsmail maden'de, "Ahilik bizim kadim kültürümüzün bir unsuru ve bu toprakları İslam yapan ana unsurlardan birisidir. Ensar Vakfı'mız da bizim aynı istikamette yol alan vakfımız, dolayısıyla kıymetli hocamın bu ziyareti bizim için çok önemlidir. Çünkü Ahilik demk aynı zamanda Ensar olmak demek, muhacir olmak demek.  bu toprakların İslam olarak kalmasının ilelebet muhafazasını temin etmek için gayret gösteren Ensar vakfımıza, kıymetli hocama çalışmalarında başarılar diliyor ve ziyaretinden dolayı da teşekkür ediyorum" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi