Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Türkiye genelinde 20 ile yeni valiler atandı. 18 ile başka illerden, bir ile de merkez valiliğinden atama yapıldı.

Kararlar Resmi Gazetede yayımlandı.  Karara göre; Zonguldak Valisi Ahmet Çınar Mülkiye Başmüfettişi oldu. Zonguldak Valiliğine ise Rize Valisi Erdoğan Bektaş atandı.  

ERDOĞAN BEKTAŞ KİMDİR ?  

1960 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk ve orta öğrenimi Trabzon Tonya'da, Liseyi Trabzon'da, Yüksek Öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. İstanbul'da Avukatlık ve Hakimlik stajı yaptı.   İstanbul Valiliği Kaymakam Adaylığı, Söğüt, Aliağa Kaymakam Vekilliği, Mut, Karaçoban, Kurtalan, Osmaneli, Manyas, Söğütlü Kaymakamlığı, Elazığ ve Kırşehir Vali Yardımcılığı, İnegöl Kaymakamlığı, Üsküdar Kaymakamlığı, Muş, Kastamonu ve Manisa Valiliği görevlerinde bulunan Vali Erdoğan BEKTAŞ, 01 Haziran 2016 Tarihli ve 29729 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulunun 30.05.2016 tarih ve 2016/8864 sayılı Kararı ile Rize Valiliğine atanarak 16.06.2016 tarihinde görevine başlamıştır.  

Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ evli ve üç çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi