1402 üye 8 sandıkta 47 milletvekili aday adayı için oy kullandı. Sonuçlar milletvekilleri tarafından Ankara’ya getirildi.

AK Parti Zonguldak ve ilçe teşkilatları temayül yoklaması camlı köşkte yapıldı.  il ve ilçe teşkilatlarının katıldığı temayül yoklamasında, 8 sandık kuruldu. İl ve ilçe teşkilatları tarafından toplamda 1402 üye oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Temayül yoklamasına Düzce Milletvekili Fevai Arslan, eski Karabük Rektörü ve Karabük Milletvekili, Buranettin Uysal ile 22. ve 23. Dönem Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir katıldı.

Türkiye 24 Haziran'da erken seçime giderken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili adaylarını belirlemede titiz davranıyor. AK Parti genel merkezi temayül yoklamasıyla teşkilatların kimi milletvekili olarak görmek istediğine de önem veriyor. Diğer illerde olduğu gibi AK Parti Zonguldak İl Başkanlığınca 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesi adayların belirlenmesi için temayül yoklaması yapıldı. Merkez ve ilçe teşkilatı başkanları, yönetim kurulu üyeleri, kadın, gençlik kolları başkanları, köy, mahalle başkanları aday adayı olan 49 adaydan 47'si için sandık başına gitti. Tüzük gereği mevcut milletvekilleri ve aday adayı olan Hüseyin Özbakır ve Faruk Çaturoğlu temayül yoklamasına katılmadı. Genel merkez tarafından temayül yoklamasına 23.Dönem Samsun Milletvekili Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cemal Yılmaz Demir, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Düzce milletvekili Fevai Arslan görevlendirildi.

ZEKİ TOSUN ÜYELERE NASIL OY KULANACAĞI KONUSUDA BİLGİ VERDİ

Oy kullanıma geçmeden önce konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, aday adaylarına başarı dileyerek nasıl oy kullanılacağına dair bilgi verdi. 24 Haziran'ın önemine vurgu yapan Tosun," 5 adayımızla birlikte el ele vererek çalışacağız" dedi.

49 adaydan 47'si için oy kullanıldığını ve sayımın genel merkez tarafından yapılacağını belirten Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yaptığı açıklamada," 1 Kasım'da 30 aday adayımız vardı. Bu sene sayının artması partimize teveccühtür. Gençlerimizin ilgisi yoğun. 1402 üyemiz oy kullanıyor.8 kabinimiz var. Temayül yoklaması önemli. Sayım genel merkezimizde yapılacak. En genç aday adayımız 22,en yaşlı aday adayımız 70'in üzerinde" dedi.

MİLLETVEKİLİ KONUŞMA YAPTI

Siyasi Ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Cemal Yılmaz Demir'de, "Zonguldak'ta görev yapmasını istediğiniz 5 milletvekilinin tespitinde genel merkezimize ışık tutacak şekilde temayül yoklaması yapılacak. 47 milletvekili aday adayımız var. 2 mevcut milletvekilimizde aday adayılar onlar temayüle katılmıyorlar. Cumhurbaşkanımızı ve parlamentoda seçimleri en güzel şekilde neticelendirerek ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Aday adaylarımıza başarı dilerim. Sayısal sonuçları burada açıklamıyoruz. Önümüzde ki hafta genel merkezde yapılacak olan yüz yüze mülakatta değerlendirilecektir "dedi.

ÇAĞLAYAN ADAY ADAYLARINA BAŞARI DİLEDİ 

AK parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çaelayan’da, aday adaylarına aşarılar diledi. 

PARTİLİLER OY KULLANDI

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği oy kullanma işlemi saat 10'da başlayıp saat 16'da sona erdi. 8 kabin kuruldu. Üyeler 47 ismin yer aldığı listeden 5 ismi işaretleyerek zarfa koyup oyunu kullandı. Oy kullanan AK Partili üyeler hayırlı olsun dediler.

SALİH DEMİR: ADAY ADAYLIĞININ FAZLA OLMASI PARTİYE GÜVEN DEMEK

Genel merkezin aday sıralamasında temayül yoklamasından çıkacak sonucu ciddiye almasını isteyen Ak Parti Milletvekili aday adayı Salih Demir'de yaptığı açıklamada,"aday adaylığının fazla olması partiye güven demek. Demokratik şekilde oylar kullanılacak. İlk 5 önemli. Sıraya giremeyen aday adayları da aday gibi çalışmak durumunda."Dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi