AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı'nın 7. Olağan Genel Kurulu tek listeyle site spor salonunda yapıldı. Mevcut başkan Zeki Tosun'un

aday olduğu kongreye, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Gençlik ve Spor eski Bakanı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç,Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen,Hamdi Uçar,Ahmet Çolakoğlu,Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç,Ak Parti eski milletvekilleri Hüseyin Özbakır,Fazlı Erdoğan,Faruk Çaturoğlu,Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,ilçe ve belde belediye başkanları,sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı siyasi parti il başkanları, partililer,delegeler ve çok sayıda davetli katıldı.3. Dönem İl Başkanı olarak görev alan Tosun bir kez daha güven tazeledi:

Site spor salonunun dışı ve içerisi Ak Parti bayraklarının yanısıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resimleri ile donatıldı. İçeriye alınan partililerin üstleri polis ekipleri tarafından tek tek arandı.Güvenlik üst seviyedeydi.İçeride ise coşku yaşandı.Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede Ak gençler yaptıkları tezahüratlarla dikkatleri üzerine çektiler: 

Kongrede Divan Başkanlığını Zonguldak İl Koordinatörü Metin Çelik yaptı.Saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının okunması ile kongre başladı:

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, açılış konuşması yaparak,"Bu salonda kardeşlik var, dostluk var, muhabbet var. Bu teşkilat tüm övgüleri hak ediyor. İnşallah tıpkı 2018 ve 2019 yıllarındaki seçimler gibi, 2023’ten de başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. İl Başkanlığı görevimde bulunduğum sürede 5 seçim birlikte omuz omuza vererek başarılı sonuçlar elde ettik.

Zonguldak Merkez artık emin ellerde. Zonguldak Belediyesi Ak Parti’ye geçtikten sonra hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm çalışması başlatıldı. Bir-iki yıl içinde Merkez İlçe’nin çehresini tümden değiştireceğiz. 

AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ. Başkanlarımız iş üretiyor, hizmet üretiyor, eser üretiyor."dedi:

Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da,"Siyah akar Zonguldak’ın deresi yüz karası değil ekmek parası sözünü ne güzel söylemiş Orhan Veli.işte bu kadroyla yeniden yaratacağız.10 yıllık hizmetsizliği 2019 seçimleriyle geride bıraktık.Zonguldak'ı ana caddelerinden ara sokaklarına kadar şantiyeye çevirdik.Ne makamda olursak olsun Dünya lideri cumhurbaşkanımıza her harekette destek olmak zorundayız."dedi:

Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu'da birlik ve beraberlik mesajları verdi:

Ak Parti Milletvekili Hamdi Uçar'da," Bugün yaptığımız kongrede ilk günkü gibi herkese minnet duygularımızı ifade ediyoruz.Ülkemize şehrimize çok yatırımlar yaptık.Ak parti kadroları hedefi olan kadrolardır.2023 hedeflerimize birlik beraberlik ile hareket edeceğiz.Vatandaşlarımızın bize inancıyla bu yola çıktık."dedi:

Ak partinin bugün birliğinin beraberliğinin tescili günüdür diyen Ak Parti Milletvekili Polat Türkmen'de,"2023 seçimlerine yeniden hazırlanacağız cumhurbaşkanımızın yakın çalışma arkadaşları ile birlik beraberlik içinde devam edeceğiz.Gençlerimiz kadınlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz.Bizim milletimize medeniyet borcumuz var.Tarih yazacağız bu coğrafyada.Şehrimiz kömür ve Çelik’in olduğu şehir."dedi:

Samsun Milletvekili ve Gençlik ve  Spor eski Bakanı Suat Kılıç, yaptığı konuşmada Zonguldak'ın gün geçtikçe gelişmesine dikkat çekti. Daha yapılacak çok işimiz var diyen Kılıç," Devletin ve siyasetçilerin işi bitmez.Zonguldak'ta AK Partili belediye nasıl güzel günler göreceğini görebiliyorum.Bütün bakanlarımızın ve cumhurbaşkanımızın gözü Zonguldak'ta.Bakanlarımızın elleri Zonguldaklıların ellerinin üzerinde. Zonguldak'ta yeni bir dönem başlıyor.Zonguldak'ı kömür kenti olarak biliyorduk. Filyos'un derinliklerinden 4 milyar 500 küp doğalgaz çıktı ve kentin değeri değer kazandı"dedi.

Editör: Haber Merkezi