Ak Parti 31 Mart yerel seçimlerinde Ereğli, Devrek, Alaplı, Caycuma ve Gökçebey'de belediye başkanlığı seçimlerini kaybetti ama, yoğun ve başarılı siyasi çalışma sonucunda il merkezi ve Kozlu ve Kilimli'de seçimleri kazandı.

Bilindiği gibi Zonguldak Belediye Başkanlığı son iki dönemdir CHP'nin yönetimindeydi ve il merkezinde seçim kazanmak Ak Parti için büyük önem taşıyordu.

İlimizin ikinci büyük ilçesi Kozlu'da ise belediyeyi kaybetmemek aynı ölçüde önemli görülüyordu.

Kilimli aynı şekilde...

Zonguldak Merkez'de toplumun tüm kesimlerine hitap edebilen bir belediye başkan adayı ile yola çıkıldı, Kozlu'da ise siyaseten yıpranmış bir isim olan Ahmet Özdemir'in yerine Ahmet Ören getirilerek yeni bir ilçe başkanı ile yola devam edildi.

31 Mart yerel seçimlerinde Kozlu'da her zaman popüler bir isim olan Ali Bektaş'ın aday gösterilmesi ne kadar isabetli ise, mevcut ilçe başkanının değiştirilerek yeni bir ilçe başkanı ile yola devam edilmesi o kadar isabetli olmuştu.

Bu seçimlerde iki ilçe başkanı, elbette parti teşkilatları ve belediye başkan adayları ile birlikte Ak Parti adına bu ilçelerimezdeki seçim zaferine imza atan isimler oldu.

Ak Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ve Ak Parti Kozlu İlçe Başkanı Ahmet Gören, gece-gündüz demeden yoğun bir siyasi çalışma sergileyerek ve belediye başkanlarının yanında sağlam bir duruş göstererek bu seçimlerin kazanılmasına büyük katkı sağladılar.

Mustafa Çağlayan'ı anlatmaya gerek yok, seçimde adeta "nefes almadan" çalıştı, daha önce de belirttiğimiz gibi kendisi belediye başkan adayı olsaydı belki bu denli çalışmazdı.

Ahmet Gören, Ali Bektaş'ı hiç yanıltmadı. Yakasında Ak Parti rozeti taşıyan bazı siyasetçiler gibi, rakip siyasi partilerin adayları ile görüşüp, siyasi ihanette bulunmadı. Ekibiyle birlikte Ali Bektaş'a tam destek verdi. Üstelik, Kozlu'da CHP'nin sayılı ve oy potansiyeli yüksek isimlerinden birini Ak Parti saflarına çekmek suretiyle, Kozlu'daki CHP oylarından büyük bir bölümünün Ak Parti'ye geçmesini de sağladı.

Ak Parti'nin seçim kazandığı ilçelerimizden biri olan Kilimli'de ise "Polat Ağabey" vardı.

Sayın Polat Türkmen'in, belediye başkan adayına kefil olması ve fiilen seçim çalışmalarına katılması, öte yandan şu anda Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Hülya Türkmen Akdeniz'in de seçim çalışmalarına aktif olarak katılması Kilimli'de zor bir seçimin kazanılmasını sağladı.

***

31 Mart yerel seçimlerinde seçim kaybeden Ak Parti ilçe başkanlarına gelince…

Ak Parti Zonguldak milletvekilleri durumu biliyor.

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun durumu biliyor.

Dolayısı ile Zonguldak'taki seçim tablosunu "REİS" de biliyor.

Seçim kaybeden ilçe başkanları...

Onların durumu herhalde kongre sürecinde belli olacak.

( Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi