Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Genel Başkanı Derya Akbıyık, 15-16 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) yönetim kurulu toplantısına katılacağını söyledi.

Ayrıca 31 Ocak'ta Basın İlan Kurumu yerel gazete sahipleri seçiminin olacağını ve ZGC olarak Zonguldak da çalışmalarının devam ettiğini belirten Derya Akbıyık, şunlırı söyledi:

ANKARA'DA ZONGULDAK GAZETECİLER OLARAK SEÇİMDE YER ALACAĞIZ.

“15-16 Ocak tarihlerinde Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun (TGF) Ankara'da yönetim kurul toplantısı var. Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Vakfı’nın da yönetim kurulu toplantısı var. Bu ayın sonunda 31 Ocak'ta basın ilan Kurumu yerel gazete sahipleri seçimi var. Zonguldak'ta 3 tane gazeteci yer alacak ve bununla ilgili de Zonguldak da çalışmalarımız devam ediyor. Gazetelerden vekalet alıyoruz vekalet almadığımız gazetecileri ise Ankara'ya getireceğiz. Bunu için de gerekli çalışmalarımız devam ediyor. 18'ine kadar bu vekaletle ve imtiyaz sahibi arkadaşların evraklarını teslim edeceğiz basın ilan Kurumu'na. 30 ve 31 Ocak'ta ise inşallah Ankara'da Zonguldak gazeteciler olarak seçimde yer alacağız. Ve bizimle çalışacak isimleri seçeceğiz orada”

ÖZBEKİSTAN ZİYARETİMİZ OLACAK

Ayrıca TFGF’de Kafkaslar Ortadoğu ve Balkanlar'dan sorumlu başkan yardımcılığı görevini olduğunu belirten ZGC Genel başkan Derya Akbıyık, “16- 17 Ocak'ta Ankara'da yapacağımız toplantılarda hem bu konular görüşülecek hem vakfın Özbekistan seyahati var. Aynı zamanda ben Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak Kafkaslar Ortadoğu ve Balkanlar'dan sorumlu başkan yardımcılığı görevimiz var. Özbekistan ziyareti var ve bununla ilgili yapılacak çalışmalar katılacağım.

Bu hafta yoğun bir çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımız Zonguldak Gazeteciler cemiyeti olarak devam ediyor. Bildiğiniz gibi 10 Ocak çalışan gazeteciler Günü’nü de kutladık. Bu da tüm meslektaşlarımıza tekrar hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

ANKARA'DA SİYASİ PARTİLERİN GENEL MERKEZLERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ

Ankara’da siyasi partilerin genel merkezlerini de ziyaret edeceklerini ifade eden derya Akbıyık, “Ayrıca Ankara'da biliyorsunuz ki sarı basın kartı daha önce Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne bağlıydı. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı’na bağlı. Ankara'da görüşmelerde bulunacağız. Yeni sarı basın kartlarımızın gelmesi gerekiyor, yeni trafik araç kartlarımızın gelmesi ve bundan sonra müracaat eden arkadaşlarımızın kart alması için çeşitli görüşmelerde bulunacağız. 

Ayrıca federasyon yönetim olarak Ankara'da siyasi partinin genel merkezini de ziyaret edeceğiz. Onun için Ankara'da 2 gün dolu dolu bir programımız var. Bu programlarda sonra Zonguldak'ta gerekli açıklamanın yapacağız” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi