BAŞKAN AKDEMİR “GAZİLERİMİZ DESTANSI TARİHİMİZİN YAŞAYAN ABİDELERİDİR.”

           Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, gazilerin Türk Milleti için her zaman onur ve gurur kaynağı olduğunu söyledi. Başkan Akdemir; “Türk Ulusunun şanlı tarihi; bizlere gurur veren, her zaman övündüğümüz eşsiz destanlar ve zaferlerle doludur. Bu zaferleri bize gazilerimiz ve şehitlerimiz yaşatmıştır. Vatanımızı ve milletimizi, Türk devletinin bölünmez bütünlüğünü korumak için vatanın her karışına kanlarını akıtmışlardır. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar göstererek, canı, kanı pahasına ve ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır. 

            Türkiye Cumhuriyeti, onların fedakârlıkları sayesinde bugünlere gelerek, dimdik ayakta kalmıştır. Yüce Türk Milleti, hiçbir koşulda bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğini, şehit ve gazilerimizin verdikleri mücadeleleri tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Türk Milleti bu günde vatanı ve milleti uğrunda savaşıp şehit düşen, gazi olup memleketine geri döndükten sonra ebediyete intikal eden gazileri saygı ile yad etmeli, önlerinde saygı ile eğilmeli ve onları bu özel gününde unutmamalıdır. 

            Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. 

                                     Muharrem AKDEMİR

                                     Belediye Başkanı

Editör: Haber Merkezi