‘BASIN MENSUPLARIMIZIN OMUZLARINDAKİ YÜK HER GEÇEN GÜN ARTMAKTADIR’

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, zor şartlar altında mesai kavramı gözetmeksizin yoğun bir emek sarfeden basın mensuplarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlayan, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bu önemli misyonu yerine getirmek için, her türlü mücadelede görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızın vermiş oldukları bu emek takdire şayandır. Gazeteci, basın özgürlüğünü, halkın doğru haber alma, bilgi edinme hakkı adına dürüst biçimde kullanır. Bu amaçla, her türlü sansür ve otosansürle mücadele etmeli, halkı da bu yönde bilgilendirmelidir.

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medyanın, toplumsal kalkınmanın gelişmesinde önemli bir yeri vardır. İletişim ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde, basın çalışanlarımızın içinde bulunduğu koşullarda, zor şartlar altında çalıştıklarına şahit oluyoruz. Bu nedenle, görüyoruz ki, basın mensuplarımızın omuzlarındaki yük her geçen gün daha da artmaktadır. 

Basın mensuplarımızın haklarını korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için düzenlenen 212 sayılı yasa, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe girdi. 10 Ocak, özgür basın ve insanca çalışma koşulları için mücadelenin yükseleceği bir gün olmalıdır. Çalışan gazetecilerin, vermiş olduğu emekler görmezden gelinmemeli, basın ve düşünce ifade özgürlüğü önündeki engeller kaldırılmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, basın ahlak ve meslek ilkelerine bağlı olarak, kamuoyunun bilgilendirilmesi adına büyük rol üstlenen değerli basın mensuplarımıza çalışmalarında başarılar diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

Editör: Haber Merkezi