Zonguldak Belediye Kültür Merkezi (BKM) Konservatuarı Türk Sanat Musikisi Topluluğu Konseri gerçekleştirildi.
Ercan Kandemir'in yönettiği ve Bilgen Sevimli'nin sunduğu konserde 2001 yılında yaşamını yitiren Zonguldaklı Bestekar Mustafa Müfit Kuraner'in besteleri koro ve solo halinde seslendirildi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere yoğun ilgi gösterildi. İl Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı ile Belediye Kültür Merkezi Müdürü Armağan Gürgenç ile merhum Bestekar Mustafa Müfit Kuraner'in oğlu da izleyenler arasındaydı. Konser izleyicer tarafından alkışlandı ve begeniyle izlenildi.

ERCAN KANDEMiR ''5 AYDIR BU KONSERE HAZIRLANIYORDUK''
Türk Sanat Musikisi Topluluğu Şefi Ercan Kandemir yaptığı açıklamada, 5 aydır bu konsere hazırlandıklarını belirterek şunları ifade etti: Biz konsere 5 aydır çalışıyor hazırlıyoruz. İstanbul Kadıköy Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Metin Özşamlı var. Zonguldaklı çok ünlü bir bestekar Mustafa Müfit Kurane'nin eserlerinden oluşan bir repertuar ile birlikte bir konser yapalım dedik.'' dedi.

KANDEMiR ''SENEYE 40.YIL KONSERiMIZi DÜZENLEYECEĞiZ''

Türk Sanat Musikisi Topluluğu olarak önümüzdeki sene 40.yıl konseri düzenleyeceklerini belirten koro Şefi Ercan Kandemir, sözlerine şu şekilde devam etti: ''Topluluğumuz 70 kişiden oluşuyor 50'ye yakın kişi ile sahne alıyoruz. Geri kalanı ise enstrümansız ekibinden oluşuyor. Bundan sonraki planımız ise 3-4 ay sonra yeniden bir konser düzenlemek. Asıl amacımız ise geniş kitlelere bu işi sevdirmek. Zaten seneye de 40.yılımızı kutlayacağız. 40.yıl konserimiz ile birlikte 40 yılı inşallah tamamlayacağız. Türk Sanat müziğine Zonguldak'ta ilgi var. '' dedi.

KANDEMiR ''KÖYDE BiLE KONSER VERDiK''
40 yılda İstanbul'da Ankara'da Kastamonu'da ve Samsun'da çok sayıda konser verdiklerini ifade eden Türk sanat musikisi topluluğu koro şefi Ercan Kandemir şunları kaydetti: 40 yıldır Türk sanat musikisi topluluğumuz var ve sene de dört-beş kez konser veriyoruz. İstanbul'da, Ankara'da, Samsun'da Kastamonu'da birçok yerde yakın çevrede zaten konser yapmadığımız yer yok. 

Bilgen Sevimli'de konsere katılanlara teşekkür ederek şunları kaydetti: Zonguldak adına çok güzel bir sanat etkinliği olduğunu düşünüyorum. Her zaman için yılda 3-4 kez konser veriyoruz. Zonguldak'a bir şeyler yaptığımızı sanat adına düşünüyorum.'' dedi.
(HABER-ERCAN DEMiR)


 

Editör: Haber Merkezi