Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devri oldu.
Zonguldak İl Genel Meclisi'nin 4.Birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturum ait tutanak özeti okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

SARSIK, TÜRK KADININA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANIYAN ATATÜRK'E VE BAŞÖRTÜLÜ KADINLARA SEÇİLME HAKKI TANIYAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETTİ
AK Parti Merkez İl Genel Meclis Üyesi Filiz Ünal Sarsık, söz alarak Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 85'inci yıldönümünü kutladı. Sarsık, kadınlarımızın hayatında önemli iki lider var diyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmetle ve minnetle anıyorum çünkü milletvekili olmamızı sağladı. Bir diğer liderimiz de Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Çünkü 2014 yılında da başörtülü kadınlarımıza seçilme hakkı tanınmıştır. O yüzden çok önemlidir.'' dedi.

AKM  KÜLTÜR BAKANLIĞINA DEVREDİLDİ
İlimiz Merkez ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi İsmetpaşa Caddesi Okul Sokak’ta bulunan, tapunun 8 pafta, 61 ada, 21 parsel üzerinde 1357,95 m2 yüzölçümlü kargir bina ve bahçesinin (AKM) 20 yıl süre ile bedelsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisi ile ilgili Eğitim, Kültür ve Sosyal İşler, Plan ve Bütçe, İçişleri ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi buna göre Atatürk Kültür Merkezi 20 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kullanılacak.

EREĞLİ-GEBE KÖYÜNDE FOSEPTİK ÇUKURU İÇİN ORMANDAN ALAN İSTENECEK
Mecliste, Ereğli ilçesi, Gebe Köyünde  bulunan orman alanından fosseptik çukur yeri alınması için 2019 yılı İl Özel İdaresi ek yatırım programına alınarak, gerekli izin ve irtifak işlemlerinin yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile İmar ve Bayındırlık komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Foseptik çukuru için ormanda alınacak.


TREN SEFER SAATLERİ YENİDEN AYARLANSIN, KÖYLERDEKİ ÇÖP KONTEYNER SAYISININ YETERLİ OLMADIĞI TARTIŞMASI..

Mecliste gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Burhanettin Çakır Gökçebey-Zonguldak arası tren seferleri yeniden ayarlanması gerektiğini sabahtan öğleye ve öğleden sonra akşama kadar tren seferleri olmamasından dolayı vatandaşın muzdarip olduğunu ifade etti.Çakır, ayrıca köylerdeki çöp konteynerı yetersiz olduğunu ifade etti.

Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de demiryolu tren seferlerinin İl Genel Meclisi'nin görev alanına girmediğini hatırlatarak bunun yeri burası değil valiliktir dedi.

AK Parti Çaycuma İl Genel Meclis Üyesi Adnan Tıska'da söz alarak, Çaycuma'da çöp konteynerlarının normalde yeterli olduğunu ancak kimi köyde fazla kimi köyde az olduğunu, bu orantısızlığın düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli'de 350 tane ek çöp konteyner geleceğini ve bunların köylere dağıtılacağını ifade etti.

Gelecek toplantının gününün ve saatinin belirlenmesi ile birlikte toplantı sona erdi.
(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi