MECLİS'TE GERGİN ANLAR YAŞANDI

Zonguldak Belediyesi Aralık ayı birinci birleşimi gerçekleştirildi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Başkanlığı'nda gerçekleştirilen meclis açılış ve yoklama ile başladı.

7 meclis üyesinin izinli olarak katılmadığı meclis gergin anlara sahne oldu.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Turgut Aydın söz alarak Üzülmez Kültür Vadisi projesinde ki geri kalan kısmın çevre düzenlemesi ve rekreasyon alanının yapılmasını istedi.Kabul edilen su zammının ise geri alınmasının revize edilmesini istedi.

SELİM ALAN İLE TURGUT AYDIN ARASINDA SU ZAMMI ORANI TARTIŞMASI YAŞANDI

CHP meclis üyesi Turgut Aydın konuşmadında “Suya %30 zam yapıldı derken Selim Alan'da Turgut Aydın'ın sözünü keserek “Suya %11 oranında zam yapıldı. Bizim geldiğimize suyun tonu 2.80’di şu anda 3.10 bu da %11 eder diyerek cevap verdi.

Turgut Aydın'ın özel kalem harcamalarına çok fazla ödenek sözünü ise Belediye Başkanı Ömer Selim Alan böyle bir şey söz konusu değil kabul etmiyorum diyerek tekrar cevap verdi.

ALAN,10 GÜN İÇİNDE LAVUAR ALANI PROJE TARİHİNİN AÇIKLANACAĞI MÜJDESİNİ VERDİ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan mecliste yaptığı konuşmada önümüzdeki 10 gün içerisinde lavuar alanı proje tarihini açıklayacaklarını ifade ederek şunları kaydetti:

“Bir hafta on gün içinde TOKİ yetkilileri yapmış olduğumuz en son görüşmede en geç 10 gün açıklamış olacağız."dedi. Başkan Alan, ayrıca Fener Mahallesi ve Varagel Projesini hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi.

SELİM ALAN VE HÜSNÜ MEYDAN ARASINDA SÖZ DÜELLOSU YAŞANDI

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan konuşmasında geçmiş dönemlerde ben proje göremedim deyince Cumhuriyet Halk Parti Meclis Üyesi Hüsnü Meydan'da Selim Alan'a tepki göstererek yüksek sesle konuşmaya başlayınca Selim Alan'da yüksek sesle konuşma diye Hüsnü Meydana cevap verdi.

MURAT UZUN 100 TRİLYONLUK YATIRIM YAPTIM

Zonguldak'ta maske fabrikası bulunan işadamı ve AK Parti meclis üyesi Murat Uzun’da Zonguldak'ta 100 trilyonluk yatırım yaptığını sadece 7 trilyon lira harcama yaparak araziyi yatırım hazır hale getirdiğini iki buçuk milyon lira harcama yaparak da Elektrik enerji şebekesini hazır hale getirdiğini ifade ederek, Turgut Aydın'ın Sanayiye uygulanan su tarifesi ile ilgili eleştirilere cevap verdi.

CHP Grup Başkan Vekili Atınç Kayınova’da, su zammının gözden geçirilmesi için Turgut Aydın'ın komisyon önerisini destekliyoruz, pandemi döneminde insanlar çok zor durumda bu sebeple altı ay  ertelensin. Komisyon kurulsun"dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'da Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu önerisini meclise 7. Madde olarak sundu ancak oy çokluğu ile kabul edilmedi.

TÜM MADDELER KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

Mecliste yapılan görüşmelerde gündemdeki tüm maddeler oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi. Komisyona havale edilen maddeler şu şekilde:

İşletme Müdürlüğünün 24.11.2020 tarih ve 24915 sayılı, Belediyemizce işletilmekte olan açık otoparklara ilave olarak yeni açık otopark tahsisi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi hakkındaki yazısı.

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 27.11.2020 tarih ve 25217 sayılı, Belediye Meclisimizin 01.10.2020 tarih ve 87 sayılı kararı ile kabul edilen “Zonguldak Belediyesi Su ve Kanalizasyon Hizmetlerinde Uyulacak Usul, Tarifeler ve Abone Hizmetleri Yönetmeliği”nin ilgili maddelerinde Sayıştay Başkanlığının görüşü doğrultusunda yeni düzenlemelerin yapılması hakkındaki yazısı.

Zabıta Müdürlüğünün 27.11.2020 tarih ve 25149 sayılı, Belediyemiz Gelir Tarifesinde bulunan Fenni Vasıtalarla Yapılan Hizmet Ücretleri başlığı altındaki, İtfaiye Hizmetleri Ücretleri -4.Eğitim ve Rapor Ücretleri bölümündeki (b) maddesi 5’nci bendinin sonuna “Ücretler KDV hariç olarak belirlenmiştir” ibaresinin eklenmesi talebi hakkındaki yazısı.

Temizlik İşleri Müdürlüğünün 24.11.2020 tarih ve 24924 sayılı, Belediyemizin “Zonguldak İli Evsel Atık Yönetim Sisteminin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında yapacağı protokol ve imzalanması hususunda Belediye Başkanına yetki talebi hakkındaki yazısı.

Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 23.11.2020 tarih ve 24779 sayılı, mülkiyeti Belediyemize ait imar planlarında Trafo alanı olarak ayrılmış ve üzerinde trafo binası olan, Merkez İlçe Mithatpaşa Mahallesi, 8.117,18 m2 yüzölçümlü 527 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın 137,26 m2’lik alanında mevcut trafo yerinin 25 yıllığına Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) adına iz bedelle kiralanabilmesi ve bununla ilgili olarak da tüm işlemlerin yapılabilmesi için Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi hakkındaki yazısı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi