Başkan Alan basın toplantısı düzenledi.

Gazeteciler ile bir araya gelen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan , "Zonguldak basınından coronavirüs konusunda halkı paniğe sevk edici haberler değil, yapıcı ve bilgilendirici haberler yapmasını bekliyoruz" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan gazeteciler ile cuma günü akşam geç saatte bir araya geldi.Başkanlık makamında düzenlenen toplantıda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan aynı zamanda bir hekim olması itibariylei hem coronavirüs ile ilgili basın mensuplarının bilmesi gerekenler konusunda bilgilendirme yaptı hem de basından beklentilerini anlattı.Zonguldak'ta yaşlı nüfusun fazla olduğuna dikkat çeken Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Biz Zonguldak Belediyesi olarak coronavirüs ile ilgili haberlerde yakıcı ve topluma heyecanlandırıcı değil yapıcı olmalarını. Örneğin testi pozitif çıktı başlığı atıp da insanlar heyecanlandırmak yerine Kastamonu'da test sonuçları pozitif çıktı denilebilir. İnsanların moral ve motivasyonu ihtiyacı var. Hepimiz zor bir süreci yaşıyoruz.Geçtiğimiz Cuma günü Valilik hıfzısıhha toplantısı sonrasında cumartesi gününden itibaren 6 ekip oluşturarak tüm kamu kurumları camilerde ve okullarda ezenfekte çalışmalarına başladık şu ana kadar kamu kurumları bitti.

15 Nisan'a kadar bu süreç devam edecek.Tabii ki basın olarak sizlerin üzerinde çok büyük görevler düşüyor çünkü biz sesimizi ancak sizler aracılığıyla duyururuz.Zonguldak olarak ülke olarak buna ihtiyacımız var dedi.Karşılıklı sohbet tarzında geçen buluşmada Başkan  Selim Alan önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ayrıca yaşı belli bir seviyenin üzerinde olan insanların mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları çağrısında bulundu.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi