ASFALT İHALESİ AĞUSTOS AYI SONUNDA YAPILACAK

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, iptal edilen asfalt ihalesinin Ağustos ayı sonunda yapılacağı müjdesini verdi.Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Yol çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Selim Alan, iptal edilen asfalt ihalesinin Ağustos ayı sonunda yapılacağını belirterek şunları söyledi: "Mevsim itibariyle bizim çalışma zamanımız. Mahallerimizi biliyorsunuz teknik arkadaşlarımızla meclis üyelerimizle ziyaret ediyoruz inceliyoruz, hakikatten 19 mahallemizde sokaklarımda sıkıntılarımız var. Hem gelen taleplere göre hem de gezip yerinde inceleme yaparak aciliyet sıralamasını belirleyerek mahallemizdeki Vatandaşlarımızın dertlerini çözmeye gayret gösteriyoruz. Bize gelen talepleri dosyalarımızda topluyoruz ondan sonra da gidip bizzat yerine bakarak çözüme kavuşturma niyetindeyiz. O yüzden de parke çalışmalarımız olsun betonlama çalışmalarımız olsun, Park bahçeler anlamında ve bayram öncesi hazırlıklarımız anlamında mezarlığın temizliği anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Bütün arkadaşlarımız sahada. Ağustos'un sonuna doğru ihalemiz yapıp asfaltlama içinde bir an önce startı vereceğiz. Bir an önce de arkadaşlar kim alacaksa artıki bu arkadaşlara yerleri teslim edip önce asfaltlanması gereken mahallemizi ana yollarımız asfaltlayıp vatandaşımızı tozdan topraktan İnşallah kurtarmak için hazırlıklarımızı yaptık. Tabii malum  tam çalışma zamanı, arkadaşlarımızı bize gidip yerinde görüp takip ediyor. Parke çalışmalarımız şuan 3 farklı yerde devam ediyor, aynı anda ufak bir yerde beton döküyoruz, sıkıntılı yerlere yama yapıyoruz . En büyük isteğimiz bir an önce ihalemizi tamamlayıp ana arterlerimize asfalt dökmek hakikaten hepimize toz toprak ve yol çilesinden kurtarmak" ifadelerini kullandı.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ YAPACAĞIZ

Söz verdikleri gibi Gönül belediyeciliği sosyal belediyecilik yaparak insanların hep yanında olacaklarını belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Biz  Gönül belediyeciliği yapacağız dedik, sosyal belediyecilik ve insanımızın hep yanında olacağız dedik, ona da gayret gösteriyoruz ,çünkü vatandaşımız hep söylemiştim. Vatandaşımız bir güler yüz bir samimiyet istiyor, en azından yapacaklarımızı söylüyoruz, yapılmayacakları şu an için ya da hangi tarihte yapılacağını vatandaşımıza bizzat kendimiz yüzüne söylüyoruz, teyzelerimiz kardeşlerimiz amcalar hemşerilerimiz sağolsunlar  ilk başta bir şaşkınlık yaşıyorlar belediyeyi ve teknik ekibi, Başkanı karşısında görünce oturuyoruz. Çay içiyoruz,sohbet ediyoruz  bizler mümkün olduğu kadar zaman ayırmaya çalışıyoruz. Cumartesi Pazarları ben mümkün olduğu kadar sahada geçirmek istiyorum  Biz halkın Belediyesiyiz ve  Biz de halka hizmet için buradayız. O yüzden vatandaşımızın şahsi talepleri oluyor mahallesi'yle ilgili talepleri oluyor. Sorunları çözmeye çalışıyoruz, bundan geri durmayacağız, vatandaşımız ne isterse biz de onu yapacağız. Vatandaşlarımızın duvar olsun merdiven olsun talepleri var haklılar bazı mahallede hakikaten duvar sıkıntılarımız çok merdiven sıkıntılarımız çok,  notunu alıyoruz, İnşallah seneye bunları planlamasını yapıp daha yoğun şekilde merdiven, duvar vs. Hepsini yapacağız"dedi.

ANKARA ZİYARETİMİZ ÇOK YARARLI GEÇTİ

Ankara'da ziyaretini değerlendiren Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları kaydetti: "İl Başkanımız, ilçe Başkanımız, 3 Vekilimiz,Kozlu Belediye Başkanımız, kilimli Belediye Başkanımızla bir heyet olarak hep beraber Ankara'daydık. Önce ulaştırma ve altyapı bakanımız Sayın Cahit bey ile görüşme şansımız oldu. Zonguldak'mızın sıkıntılarını, Kozlu'ya Kilimli'ye  yapılacak Mithatpaşa Tünelinden Kilimli sahil yoluna kadar konular masaya yatırıldı.  Ankara ziyaretimiz güzel geçti.

Sayın İçişleri Bakanımızı ziyaret ettik. Zonguldak'ta seçim öncesi gelip bize destek olduğu için kendisine teşekkür ettik, genel konularda sohbet ettik, güzel verimli bir ziyaret oldu. Zonguldak'mızı hızlıca geliştirmek için Ankara'daki büyüklerimize sık sık rahatsız edeceğiz. Çünkü böyle yaptığımız sürece sahada seçim zamanı söylediğimizi hayata geçirmek için yetki istiyorum ve sözleri yerine getireceğiz inanın haftanın bir gününü Ankara'da geçiriyoruz ama biz bundan hiçbir zaman yorulmayacağız, halkımız için aldığımız her hizmet her yatırım Zonguldak'a değer katacak, vatandaşın da bizden beklentisi bu zaten. İnşallah beklentin hiçbirini boşa çıkar mıyız"dedi.

TRAFİK ZABITASININ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Trafik Zabıtası hayata geçireceklerini belirterek şunları kaydetti:"Trafik zabıtası ile İnşallah en kısa zamanda hayata geçirip emniyet güçlerimize birlikte vatandaşlarımızın trafikte emniyetle  sıkıntı yaşamaması için çalışmaları yapıyoruz. sık sık görüşüyoruz bir parça da onunla ilgili sabır istiyorum"dedi.

OTOPARK HİZMETİ AÇILACAK

Otoparkın hizmete açılacağını belirten Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, “Otopark kültürünün Zonguldak'ta yaygınlaştırılması gerekiyor. Buna göre çalışmalarımız var. malumunuz İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren Zonguldak Belediyesi otopark olarak hizmette olacak , teknik arkadaşlarımız bununla ilgili çalışma yapıyorlar biraz otopark kültürün arttırmamız lazım. Zonguldak’ımızda insanlarımız otopark kullanmalarını kolaylaştırmanız lazım, ve ileride yapacağımız çarşıdaki bir projede otoparkları yaygınlaştırmamız lazım ki ne kaldırımlar nede yol  işgal olmasın. Engellilerimizin, yaşlarımızın, vatandaşlarımızın  rahatça sağlayabileceği yürüyebileceği trafiği de rahatlatalım istiyoruz."dedi.

HALK GÜNLERİ UYGULAMASINDAN VATANDAŞIMIZ MEMNUN

Halk günleri uygulamasından vatandaşın son derece memnun kaldığını belirten Başkan Selim Alan şunları ifade etti:

“Vatandaşımız sağolsunlar, Salı ve Perşembe günleri yoğun geçiyor bizim için, Allah eksikliğini göstermesin, her mahallemizde hani yaşlı-genç 7'den 70'e  bayanlar beyefendiler geliyorlar taleplerini iletiyorlar, yıllardır genelde çözülemeyen sıkıntılar var tabii en büyük sıkıntımız işsizlik Vatandaşlarımızın talebi iş, bizde elimizden geldiğince  sağlamaya çalışıyoruz ama ne yazık ki şu anda öyle elimizde bir güç yok, keşke elimizde güç olsa da kimseyi iş konusunda kapıdan geri çevirmesek." şeklinde konuştu.

SU BORCUNU ÖDEME ŞARTLARINI KOLAYLAŞTIRDIK

Su borcunu ödeme şartlarını kolaylaştırdıklarını belirten Başkan Ömer Selim Alan, vatandaşlara borçlarını ödeme çağrısında bulunarak şunları kaydetti:"Borcu olan esnaflarımızın daha rahat ödemeleri yapabilmeleri için bir parçada ödeme şartlarını kolaylaştırdık. Onlar zaten arkadaşlarımız tarafından tebliğ ediliyorlar, belli bir limite kadar olan borçları biraz daha aşağı çekip peşinat yüzdesini taksitleri bir parça da arttırdık ki vatandaşımız rahatça kolayca gelip yapılandırmasını yapsın, borçlarını ödesin diye." dedi.

ZONGULDAK'IN KAYBEDECEK VAKTİ YOK

Zonguldak'ın kaybedecek vaktim olmadığını belirten Başkan Selim Alan, "Zaman çok hızlı geçiyor, 120 gün hemen geçti. Planlama yapıyoruz biliyorsunuz bir şeyin attığını hazırlamadan yani zeminini hazırlamadan yapmış olmak için yapmak gibi bir niyetimiz yok. çünkü Zonguldak'ın hakikatten bunlara tahammülü yok, kaybedecek vakti de yok, öyle bir zamanımız yok. "İfadesini kullandı.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi