Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Zonguldak tarihi günler yaşıyor" dedi
Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Zonguldak'ın dertleriyle dertlendiğini söyledi.
Bakan Murat kurum'a Fahri hemşehrilik beratı vermeyi düşündüklerini ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak hayata geçirilecek olan projeler tarihi günler yaşadığını ve Zonguldak'ın daha yaşanılabilir bir kent olacağını ifade etti. Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ziyaretin yanı sıra ayrıca gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI BİZİM ANKARA'DA Kİ EVİMİZ GİBİ..
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak'ta 3 kez ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları ifade etti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanımız fahri hemşerimiz Sayın Murat Kurum'u Zonguldak'ta 3. kez ağırlamaktan büyük onur duyduk. Sayın bakanımız göreve geldiğimiz günden beri zaten Zonguldak'amıza son derece pozitif davranan, taleplerimize elinden geldiği kadar çözmeye çalışan ekibi ile beraber Sadece kendisi değil, bakan yardımcılarımız olsun genel müdürlerimiz olsun, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bizim Ankara'daki evimiz gibi. Zaten sağ olsun dün de hem sahil projesini yerinde incelemeler yapmak için hem de inşallah 8 Mayıs günü Kadir gecesi akşamı Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile açılacak olan Uzun Mehmet Cami'nin son halini çalışmaları etrafındaki çevre düzenlemesinde yerinde görmek için şehrimizi ziyaret etti ve bizleri mutlu etti.''
MİTHATPAŞA'DA KENTSEL DÖNÜŞÜM TALEPLERİ AĞUSTOS'TA TOPLAYIP, 2022'DE KAZMAYI VURACAĞIZ..

Mithatpaşa'da Ağustos sonuna kadar kentsel dönüşümle ilgili talepleri toplayıp sene başında da yani 2022'nin başına inşallah bismillah deyip kazmayı vurmak istediklerini belirten Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları söyledi:
"Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Zonguldak'a yine eli kolu dolu geldi. Sayın bakanımız her zaman olduğu gibi Mithatpaşa Mahallesi'nden başlayacağımız kentsel dönüşümle ilgili zaten biz göreve geldiğimiz günden beri hatta şöyle bir şey söyleyeyim. Ben uzun yıllar Kızılay yöneticiliği yaptım  şu an Nergis Park olan alandaki eski kan merkezi binamıza öte kan sağlık birimi yıkıldığı zaman  Halin arkasındaki bir binaya geçmek zorunda kalmıştık. Orayı oturduğum zaman demiştim; İnşallah yarın bir Belediye Başkanı çıkar da şu o zaman da westalife AVM inşaat aşamasında temeli atılmış kaba inşaat sürüyordu. O görüntüyü gördüğüm zaman inşallah demiştim ki yani bir gün biri gelirde bu kötü görülen bu şehri O insan da mı çilesinden kurtarır. Çünkü insanlarımız bunu hak etmiyor. Gerçekten çok zor bir bölgeye şehre 2 dakika mesafede olmasına rağmen hizmet vermekte zorlandığımız bir mahalle, çöpünü toplamakta sıkıntı yaşıyoruz. Allah muhafaza bir hastamız olsa itfaiye aracımız zor giriyor. Allah muhafaza bir yangın olsa cankurtarmaya giremiyor, itfai gitmekte zorlanıyor. ne yazık ki hala katırlarla çöp topluyorduk altyapı hizmetlerini çok düzgün getiremiyoruz, doğalgazdan faydalanmak da bazen sıkıntı yaşıyorlar gibi birçok neden ve dolayısıyla topyekün düşündüğümüz zaman orada yaşayan insanlarımız hemşerilerimiz bunu hak etmiyorlar. Biz bunları göreve geldiğimizden beri başta Sayın milletvekillerimiz olmak üzere arkadaşlarımızı konuşuyorduk. Meclis üyelerimiz de daha öncede bakanımıza bunu aktarmıştık ve nihai haline getirdik. İnşallah oradaki hak sahibi vatandaşlarımızda nimetten faydalanmak isteyenler Ağustos sonuna kadar kentsel dönüşümle ilgili talepleri toplayıp sene başında da yani 22'nin başına inşallah bismillah deyip kazmayı vurmak istiyoruz"

SAYIN BAKANIMIZA ZONGULDAK ADINA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Zonguldak adına Şükran duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Lavuar alanı ile ilgili Mayıs ayında ihalenin yapılacağının sözünü verdi. Ve nitekim çok güzel çok özel bir ziyaret programı oldu. Bütün Zonguldak için ilçelerimiz için çok verimli program oldu."ifadesini kullandı.
DENİZ KÖŞKÜ YIKILMAYACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un yıkılmasını istediği Deniz köşkü ile ilgili açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Deniz köşkü yıkılmayacak. Orasını şu an biliyorsunuz firma yüklenici ofis olarak kullanıyor bittikten sonra en son çatısı alındıktan sonra restore edilecek yani vatandaşımızın hizmetinde olacak"dedi.

ZONGULDAK TARİHİ GÜNLER YAŞIYOR

Zonguldak'ın tarihi günler yaşadığını ifade eden Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bakanlarımızın da Zonguldak'a yakın ilgisi alakası ile beraber Zonguldak'ımız gerçekten tarihi günlerini yaşıyor. Fevkani köprüsünün sene sonunda ya da 2022 nin başına kaldırabileceğini konuşuyoruz. Ona göre ulaşım Master planı nispetinde yeni yapılacak geçiş yaya ve araç trafiği için bunları en kısa zamanda inşallah sizlerle birlikte vatandaşımıza paylaşarak kamuoyuna duyuracağız. Fener projemizin onayını bekliyoruz.
Gerçekten Zonguldak tarihi günlerini yaşıyor. Eski hal binası diye tabir ettiğimiz otoparkın karşısındaki alan İnşallah etrafını çevirmeye başladık. Bir dahaki hafta firma hemen icraata başlayacak. Sosyete pazarının olduğu yere kurulacak olan iş merkezi ve toplu konut projesi için itfaiye müdürlüğümüzü boşalttık başka bir yere taşıdık.  Biz söz vermiştik Zonguldak'ı şantiye onunla çevireceğiz diye İnşallah artarak devam ettireceğiz. 

KENT MERKEZİNİ DAHA  MODERN HALE GETİRECEĞİZ

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan çarşı merkezinde düzenleme çalışmalarına başlayacaklarını ve modern bir görünüme kavuşturacaklarını ifade etti.Selim Alan, "Malumunuz son bir ayın 26 gününü çok yağışlı geçirdik. Tabii heyelanlarımız oldu. Hava sıcaklığı bugünden sonra da sadece bir Cumartesi Pazar günü hafif bir yağış ihtimali gözüküyor. Ondan sonra açık gözüküyor. İnşallah daha hızlı şekilde tüm ekiplerimiz de bizler de dahil sizlerle beraber sahada olacağız. "dedi.
400 ARAÇLIK OTOPARK YAPACAĞIZ
Belediye Başkanı Ömer Selim alan, Zonguldak'ta otopark sorununu çözmek için 400 araçlık otopark projesi hayata geçirecekleri müjdesini de verdi.
CUMHURBAŞKANIMIZ ZONGULDAK'TA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYACAĞIZ
8 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Zonguldak'ta ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Ömer Selim Alan şunları kaydetti:Sayın Cumhurbaşkanımızın Uzun Mehmet camii açılış Programı için  8 Mayıs'ta Zonguldak'a geleceğini biliyoruz  İnşallah bir aksilik olmazsa 8 Mayıs'a cumhurbaşkanımızı Zonguldak'ta ağırlamaktan büyük onur duyacağız."


(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi