Alaplı’da 2010 yılında gündeme gelen, ancak bürokratik engeller yüzünden ertelenen liman projesine ilçedeki sivil toplum kuruluşları tarafından tam destek veriliyor.

Alaplı TSO Başkanlığı öncülüğünde 35 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen lilan projesi Alaplı ile birlikte Düzce, Akçakoca ve Ereğli’yi de kapsayan bir alanda hizmet verecek şekilde tasarlandı.

1 milyon 580 bin metrekare alana dolgu yapılarak inşa edilmesi öngörülen limanın onaylanması halinde 1-2 yıl içinde tamamlanıp hizmete açılması bekleniyor.

Limanın projesinin hazır olduğu, ÇED raporunun onaylandığı, yatırımcı firmanın mali yeterliliğe sahip olup, devletin kasasından para harcanmadan kısa sürede gerçekleşeceği bildiriliyor.

Alaplı TSO Başkanlığı öncülüğünde platform oluşturan STK temsilcilerinin Perşembe günü bir toplantı düzenledikten sonra Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ile Vali Mustafa Tutulmaz’ı makamlarında ziyaret ederek liman projesi hakkında bilgilendirme yapacakları öğrenildi.

İSKELE Mİ, LİMAN MI?..

Alaplı’da halihazırda bir iskele projesinin uygulanmak istediğini belirten ilgililer, “ Alaplı’nın iskeleye değil, limana ihtiyacı var. İskele sadece bir kuruluşa hizmet eder, ancak liman hizmete açılırsa tüm Alaplı ve bölgeye hitap eder. İskele hizmeti de liman içinde verilir.” şeklinde konuştular.

Öte yandan Ak Parti ve CHP Zonguldak milletvekillerinin Alaplı Liman Projesi’ne ilişkin görüşlerini de açıklamaları bekleniyor.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi