Alaplı’da 2010 yılında gündeme gelen, projesi hazır, ÇED raporu hazırlanmış liman projesine Alaplılı STK temsilcilerinden destek geldi.

Alaplı eski TSO Başkanı İsmail Öztürk’ün projeye sahip çıkıp destekleyen açıklamalarının ardından, Yeni Adım’a görüşlerini açıklayan Alaplı Gazeteciler Derneği Başkanı Doğan Bostancı, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam ve Alaplı Pazarcılar Odası Başkanı Hüseyin Akap, projeye tam destek verdi.

Alaplı Liman Projesi’ne destek veren STK temsilcileri, Bu limanın Alaplı için büyük bir kazanım olacağını, ekonomik hayatı canlandıracağını, deniz ticaretini sağlayacağını belirterek, liman inşa edilirse Alaplı bir anda ikiye katlanır. Denizimiz var, limanımız yok. Üstelik bu liman projesi sadece Alaplı’ya değil, tüm bölgeye hitap eden bir liman olacaktır. Filyos Limanı kendine münhasır bir limandır. Kapasitesi kısa sürede dolacak, belki de yetmeyecektir. Alaplı Limanı ise ilçemiz ile birlikte Akçakoca, Ereğli ve Zonguldak’a hitap eden bir liman olacaktır. Alaplı’nın geleceğini düşünen herkesin bu projeye destek vermesini bekliyoruz” şeklinde konuştular.

*** Alaplı Liman Projesi 1 milyon 538 bin metrekare alanda, Alaplı ve bölgeye hitap edecek bir liman inşa edilmesini öngörüyor. 2010 yılında gündeme gelen ve büyük ilerleme kaydeden liman projesi birtakım bürokratik engeller nedeniyle ertelenmişti. Geçtiğimiz aylarda yeniden gündeme gelen Alaplı Liman Projesi’ne başlangıçta destek veren Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak ve bazı STK temsilcileri, bir anda tutum değiştirmiş ve proje hakkında görüş açıklamaktan çekinir duruma gelmişti. 

Bu süreçte, Alaplı Liman Projesine ilişkin görüşlerini açıkça ifade eden ve projeyi sahiplenip ısrarla savunan Alaplı eski TSO Başkanı İsmail Öztürk, projenin Alaplı’nın ekonomik hayatına sağlayacağı olumlu etkilerden söz ederek, tek başına kalsa bile projeye destek olmaya devam edeceğini söylemişti.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi