Zonguldak'ta bulunan Alman Heyeti TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nu  ziyaret etti.

Maden makineleri üretimi konusunda görüşmeler yapmak üzere Zonguldak'a gelen Alman Heyeti,  sabah TTK Üzülmez'de maden ocağı gezisinin ardından öğleden sonra da TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette Almanya'da Maden Makineleri Üretici Firması Sahibi Eberhard Braun, Satış Müdürü Uwe Hackenberger, Firma Üretim koordinatörü Ali Sağır, Teknopark Genel Müdürü Umut Güneş Sefercik, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Zonguldak Bünyamin Altındağ'da hazır bulundu.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, " Sayın Valimizin öncülüğünde Zonguldak'tan oluşan bir ekip Kasım ayında Almanya ziyarette bulunmuştu. Bu ziyaretin temel amacı da yine Sayın Valimizin önceliğinde Zonguldak'ta oluşturulmaya çalışılan bir çelik kümelenmesi diye bir oluşum. Amacımız bunun altyapısını oluşturmak ve sonrasında işbirliği sağlamak" dedi. 

EBERHARD BRAUN: ''YOL HARİTAMIZ DAHA FAYDALI MAKİNELERLE ÜRETİM METODU DEĞİŞTİRİLEREK VERİMLİLİĞİN ARTTIRILMASI''

Maden Makineleri Üretici Firması Sahibi Eberhard Braun, Zonguldak ziyaretinin çok verimli geçtiğini belirtti.
Tercüman aracılığı ile açıklamada bulunan Eberhard Braun, "Burada maden ocaklarında üretim metodunun değiştirerek  daha faydalı makineler entegre edilerek buraların optimizasyonu ile ilgili nasıl adımlar atabiliriz, bundan sonraki yol haritamız da bu şekilde olacak." dedi 

Eberhard Braun, "Zonguldak, ziyaretimizin çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Ona müteakip buradaki müteşebbisler ile ortak toplantılarımız oldu. Bugün maden yeraltı gezisi yaptık. Üzülmez ocağındaki  en eski ocaklardan bir olduğu bilgisini aldık, 1800'lü yıllardan beri çalışan bir ocak. Yer altında bizim için  çok enteresan  şartları görme fırsatı bulduk. Bu bizi gerçekten çok etkiledi. Yeraltı maden gezimizden çıkan sonuçlar gözlemlerimiz bunun dışında bu projeye dahil olan diğer paydaşlarla görüşmeleri devam ettirerek buradaki maden ocaklarında üretim metodunun değiştirerek,  daha faydalı makineler entegre edilerek,  optimizasyonu ile ilgili nasıl adımlar atabiliriz onları planlayacağız" şeklinde konuştu.
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi