Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı Güne Merhaba programına Vali Mustafa Tutulmaz canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

Corona virüsle birlikte illere göre başlayacak yeni dönemdeki  Zonguldak’ı değerlendiren Tutulmaz,mutasyonlu virüsün yayılımını hızlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

Ülkemiz 1 yıldır virüsle mücadele ediyor.Bu sıkıntılarla beraber özgürlükleri,ekonomik sıkıntıları var.Esnafımızın vatandaşımızın dayanma gücünü kaybettiler.

Bir kısım sevdiklerimizi kaybettik,bir taraf ekonomik hayat sıkıntıya uğradı.Bu çerçevede geçen haftadan itibaren illere göre değerlendirme yapılacağı söylentileri başladı.

Bizde Zonguldak olarak en uygun yöntem neyse onun kararını alacağız.Dört ayrı grupta iller değerlendiriliyor.Şuana kadar gördüğümüz kısımda bizim ilimiz,100 bin de 54 bin kişide.İlimiz 3’üncü grupta yer alıyor.Bu hafta toplantı yapıp son durumu değerlendireceğiz.Gevşemelerle vakalar artarsa eski günlere geri döneriz.Biz vatandaşımızdan kurallara uymasını istiyoruz.Mutasyonlu virüs vakasını her geçen gün artıyor.3 kişinin testini Ankara’ya gönderdik.16 tespit edilmiş 3 şüpheli var.Ve bu sayı artabilir.Hızlı bir şekilde artıyor yayılma hızı çok yüksek.İl düzeyinde ele alınacak denmesi tedbirlerle birlikte olunacak.Eğitimde ve esnafımızda nasıl işlemler yapılacağını değerlendireceğiz.Kurallara ne kadar uyulursa özgürlük hızımızda o kadar hızlı olacak.

Coronavirüs aşı süreci ile ilgili Vali Tutulmaz şu ifadeler yer verdi:

65 yaş üzeri aşı sürecimiz devam ediyor.Vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına başvurup aşılarını tamamlaması gerekir.Bu yaygınlığı azaltalım.En kısa sürede hakkı olan vatandaşımız aşını olsunlarki virüsten kurtulalım.

İlimizin alt yapısının eski olmasından dolayı kar yağışındaki sorunları Tutulmaz şu şekilde ifade etti:

İlimiz son bir ayda iki kez kar ve fırtına kaynakalı elektrik sıkıntısı yaşadı.1 haftaya kadar elektrik vermediğimiz günler oldu.

Bugüne kadar yağan kar farklı ve fazlaydı,buzlanma ve iletkenlerle yaşanan sorunlarla direkler dayanamadı.Alt yapımız 80’li yıllarda yapılan alt yapılar zaman içerisinde değişmesi gerekiyor.Aynı zamanda ağaçlık bölgedeyiz ağaçların yıkılmasıyla iletkenleri kırdı.Bu hususları biz bakanlıklara ve Enerji-Sa’ya illettik.Bizlerin ve bakanlığın takibiyle bu durumu halledeceğiz.Doğal afet beraberinde yıkımıda getiriyor.Alt yapı sorunlarından dolayı Enerji-Sa’yı suçlamayacağız.Suçlayacağımız şey şu problemle anında ilgileniyor mu vatandaşa cevap verebiliyor mu,biz bu konularla ilgilendik.Gerekli konuşmaları yaptık.İnşallah benzer sıkıntıları bir daha yaşamayız.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi