Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, "Altın görebileceği en dip seviye görmüş durumda bundan daha da aşağıya düşmesini kimse beklemesin. Fırsat varken altın alın bundan sonra artışlar peş peşe gelecek" dedi.

Özellikle altın borcu olanların borcunu kapatmak için en uygun zaman olduğunu belirten Kuyumcular Derneği Başkanı Nihat Çetin Çelik, "Altın piyasası 3 dip ile şu anda altının gramı 390 lira ve en iyi rakama ulaşmış durumda ve büyük bir alım fırsatıdır. Fiyatın bundan daha da düşeceğine ben inanmıyorum çünkü hem doların zayıflığından dolayı doların geri gelmesinden dolayı çift dip yaparak alım seviyesi alım rakamları çok cazip bir rakama ulaşmış durumda şu an.Özellikle borcu olan insanlar varsa altın borcu olanlar varsa  bir an önce böyle uygun fiyatlarla altın borcunu kapatmaya bakmalarını tavsiye ediyorum.  Çünkü fiyat bundan sonra yukarı gidecektir mutlaka, Yani fiyatı artacaktır." tavsiyesinde bulundu.

Yatırımcıları  orta ve uzun vadede altını tercih etmesi gerektiğini belirten Çelik, "Sonuçta dövizden gayrimenkul ve faizden çok daha büyük getiri sağlayarak açığı kapatacağını tahmin ediyorum.Gramında 30 lira gibi sıçramalar yaptığında kimse şaşırmasın. Nasıl geri geldiyse sıçramalarla altın en kısa zamanda yine ilk etapta 480, ondan sonra 540'ı test edecektir.' ifadesini kullandı 

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi