Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik’in öngörüsü doğru çıktı

*** 2020 yılında dolar’daki spekülatif artışlardan kaynaklanan “ güvenli yatırım aracı” arayışı, vatandaşlar tarafından altın’a rağbet edilmesiyle sonuçlandı.

Geçen yıl, son yılların en büyük yükselişini gösteren altın, yeni yılda da son birkaç ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Altının onsu bin 900 doların üzerine çıkarken, gram altın da zirve yaptı.

ALTIN YÜKSELDİ, DOLAR DEĞER KAYBETTİ

Altının onsu yüzde 1.70’lik yükselişle bin 927 seviyesini aşarken, gram altının fiyatı ise 456 liraya yükseldi. Altın fiyatlarının yükselişinde, doların diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi etkili oldu. Türk Lirası da sabahın erken saatlerinde dolar karşısında yüzde 1’e yakın değer kazandı. Dolar kuru 7.36 seviyesinin altına geriledi.

Birikimlerini altın’a yatırım yaparak değerlendiren vatandaşlar hem paralarının değerini korudu, hem de büyük ölçüde kazançlı çıktı.

2020 yılı boyunca ve 2021’in ilk 20 günü içinde adeta altın’a “hücum” eden vatandaşlar beklentilerinin üzerinde kat kat kazanç sağladı.

DERNEK BAŞKANINDAN DOĞRU TESPİT

Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, son bir yıl içinde zaman zaman yaptığı açıklamalarda, “ altının en güvenli yatırım aracı olduğunu” ve altın’a yatırım yapanın kazançlı çıkacağını öngörmüştü.

Altının sürekli değer kazanması Çetin Çelik’i haklı çıkardı, bir yıl önce, hatta bir ay önce altın alanlar büyük kazanç sağlamış oldu.

20 Ocak 2021 tarihi itibarıyle  altın satış fiyatları şu şekilde oluştu :

Çeyrek altın            :   729.6070 TL

Cumhuriyet altını    : 2972.6220 TL

22 ayar bilezik        :    404.4380 TL

Gram altın               :    441.5270

(HABER MERKEZİ

)

Editör: Haber Merkezi