Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca Zonguldak’ta 107 spor kulübüne 494 bin lira maddi yardım yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Zonguldak’ta bulunan 107 spor kulübüne 494 bin liralık maddi yardımda bulunuldu. Bu para 107 kulübe dağıtıldı.

Bakanlık tarafından gönderilen paranın sembolik çekini ise Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, ASFK Başkanı Kemal Demir’e teslim etti.

Dedeman Otel’de düzenlene iftar programına, Gençlik Hizmetleri Spor Vali yardımcısı Nevzat Taşdan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, ASFK Başkanı Kemal Demir, spor kulübü başkan ve yöneticileri katıldı.

HAKAN YÜKSEL: 100 BİN GENCİMİZİ SPORLA BULUŞTURDUK

İftardan sonra ise düzenlenen törende ilk konuşmayı Gençlik hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel yaptı. Yüksel konuşmasında son 11 yılda Zonguldak’ta 61 milyon liralık spor yatırımını, binlerce gencimizi de sporla buluşturduklarını belirterek şunları söyledi:

“Asıl amacımız amatör spor kulüplerine maddi yardım ama Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında son dönemlerde ilimizde yapılmış olan yatırımları da sizlere göstermek istedik. Çünkü geleceğimizin güçlü Türkiye’sinin gençlerden geçtiğini, gençlere yapılan yatırımın ne kadar isabetli olduğunu sizlere göstermek amacıyla bu kısa video hazırladık. Son 10 yıl içerisinde ilimizde 22 tane spor tesisi yapıldı ve yatırım tutarı 61 milyon. Ve şu anda üç tane ihalesini yapacak olduğumuz tesis var bunlarda 6 milyon lira civarında. Bakanlığımız nezdinde ilimizde güzel yatırımları olduğunu gençlik adına güzel yatırımlar olduğunu düşünüyoruz. Geleceğimizin güçlü Türkiye'si adına iyi yatırımlar olduğunu düşünüyoruz. Aynı zamanda bir bu tesislerde 33.000 vatandaşımıza Spor yaptırma imkanı bulduk. Bunun içerisinde futbol yok arkadaşlar. Futbolun dışında. Okul sporlarında ise 32.468 gencimize spor yapma imkanı sağlandı. Son zamanlarda yapılan gençlik merkezlerimizde büyük bir ivme kazanmış ve gençliğimize sahip çıktığımızda güzel çalışmalar yapılmış ve 30.000’in üzerindeki gençlerimizin bu Gençlik Merkezi'nde eğitimine katkı sağlamıştır. Kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla bunlar yeter mi derseniz hiçbir şekilde yetmez. Hiçbir şeyin sınırı yoktur Ve daha iyi olması adına daha güzel şeyler yapılması adına elimizden gelenin en iyisini hep beraber el ele vererek çalışarak yapacağız. Malum bu akşam bir araya gelmemizin sebebi Gençlik ve Spor bakanlığımızın Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu başkanlığınca ortaklaşa yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 107 spor kulübüne 494 bin lira nakdi yardım yapılması ile ilgilidir. Bu Tabii sizlerin çok büyük emekleri ile faaliyetleri ile yürütülüyor. Hepiniz çok büyük sıkıntı çekiyorsanız. Tabii ki yeterli değil ama bir nebzede olsa yaraya merhem olsun diyoruz. İnşallah bundan sonra da bu yardımların devam edeceği kanaatindeyiz. Çok daha güzel şeyler olacak” dedi.

KEMAL DEMİR: BEN YOLDA YALNIZ YÜRÜMEYİ SEVMEM. YA HEPİMİZ YÜRÜYECEĞİZ YA DA BİRLİKTE BIRAKACAĞIZ

ASFK Başkanı Kemal Demir yaptığı konuşmada iftar programına katılımın az olmasına tepki gösterdi.

Yapılan yardımdan ötürü teşekkür ettiğini belirten ASFK Başkanı Kemal Demir şunları ifade etti:

“Amatöre hizmet eden değerli cefakar kulüp başkanları, hocaları öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Ben nedense bugün buruğum. Gençlik Hizmetleri İl Müdürü ile beraber 10 gündür bu spor kulüplerine para yardımı için gerçekten gecemizi gündüze katarak sizlere ulaştırmak için hizmet vermek için yarışa girdik. Bugünkü gördüğüm manzara hiçte hoş değil. Çünkü biz her kulüpten bir kişiyi davet ettik 107 kişi kulüpten bir kişi davet ettik ve gelenler çok az. Ben şunu anlatmaya çalışıyorum. Biz ilk toplantımızda ne demiştik, Biz büyük bir aileyiz. Büyük bir aile o şekilde devam edemez. Bende eğer benden bir kaynaklanan bir kopukluk varsa ben burada açık açık söylüyorum, gerçekten bu şekilde olacaksa da yola devam etmemeyi düşünmüyorum. Çünkü hep beraber bir şeyler yapamayacak benim burada olmamın veya sizlerin burada olmasının bir anlamı yok diye düşünüyorum. Aile parçalanarak yürümez. Zonguldak amatör spor kulüplerine ilk geldiğimiz gün şu sözü söylemiştik. Biz büyük bir aileyiz. Yaparsak beraber yapacağız, yapamazsak beraber bırakacağız demiştik. Bunu ilk defa burada açıklıyorum, Bunu gerçekten içimden gelerek söylüyorum. Ben yolda Yalnız yürümeyi sevmem. Ya hepimiz yürüyeceğiz Ya da birlikte bırakacağız. Arkadaşlar bu vesileyle ben spor bakanlığımızın zaten zor günler geçiren amatör spor kulüplerine yapacak olduğu yardım için teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkese uğraşan herkese minnettarım. Sizler işinizden ailenizden feragat ederek buraya geldiniz. Hepinize teşekkür ediyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Hepiniz iyi ki varsınız Allah razı olsun” 

SEMBOLİK ÇEK TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından örende Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, 494 bin liralık sembolik hediye çekini ASFK Başkanı Kemal Demir’e teslim etti.

KULÜP BAŞKANLARI TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca kulüp başkanları da yapılan yardım için ASFK Başkanı Kemal Demir ve Gençlik ve Spor il müdürlüğü’ne Gençlik Spor Bakanlığı’na teşekkür ettiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi