Ankara Uluslararası Batıkaradeniz Birliği Başkanı Tuncay Gençer, MTA Genel Müdürü Doç Dr Yasin Erdoğan'ıziyaret etti.

Ziyareti değerlendiren Anka Bir Başkanı Tuncay Gençer yaptığı açıklamada, MTA'ın bölgemizdeki enerji kaynakları ile ilgili yaptığı arama çalışmalarının değerlendirildiğini ifade ederek şunları söyledi.


"Ankara Uluskarası Batı Karadeniz Birliği olarak MTA Genel Müdürü Doç Dr Yasin Erdoğan'ı makamında ziyaret ettik.
Ankara Uluslararası Batı Karadeniz Birliği (Zonguldak, Sinop, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Bartın ve Bolu İlleri) olarak bölgemizin sorunlarına ortak çözümler üretmeye ve ortak geleceğimize yönelik Bölgemiz çapında etkisi olabilecek yatırımlar, projeler ve beklentilerle ilgili ortak akılla yol alıyoruz. Başkentte Bölgemizle ve hemşerilerimizle ilgili konularda lobi faaliyetinde bulunmayı, 7 il olarak güç birliğiyle Bölgemize katkı vermeye yönelik çalışmalarımızı konuların birinci derece muhatabı olan üst düzey yöneticilerle görüşmeler yapmayı sürdürüyoruz. Bu kapsamda yeni atanan MTA Genel Müdürü Doç. Dr. Yasin Erdoğan'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.
Ülkemizin enerji politikaları, MTA’nın bu konudaki kilit rolü ve bölgemizin bir enerji üssü olma yolundaki adımları üzerinde ufuk açıcı bir sohbetimiz oldu. Bölgemizde mevcudun çok üzerinde gaz potansiyelinin varlığı konusunda hemfikir kaldık. Ülkemizin kendi imkanlarıyla sondaj yapar hale gelmesi, bu işin bilgi ve teknolojisine sahip olmasının önemi üzerinde durduk. Birliğimizin bölgemiz ölçeğindeki projelerin takibi çalışmalarından bahsettik. Genel Müdürümüzün bölgemizdeki projelerle ilgili olarak kendi üzerine düşenler konusunda her türlü desteği vereceğini ifade etmesi bizleri mutlu etti. Değerli Genel Müdürümüze sohbeti, yakınlığı ve misafirperverliğinden dolayı teşekkürü borç biliri"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi