Halay Halkoyunları Gençlik Ve Spor Kulübü Derneği, Ankara'da 13. Uluslararası Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'ne katılmak üzere Zonguldak’tan bugün hareket etti.

13-16 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Turşu Festivali’nde Halay Halkoyunları ekibi Zonguldak’ı kız yöresi ile temsil edecek.

Halay Halkoyunları Geç Bir Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Yıldız yaptığı açıklamada, “Halay Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği olarak ekibimizle bugün 13. Ankara Çubuk Kültür ve Turşu Festivali'ne katılmak üzere hareket ediyoruz. 20 kişilik bir kafile ile Zonguldak güreş oyunlarıyla ilimizi orada temsil edeceğiz ve festivale katkı vereceğiz. Çalışmalarımızı tamamladık ve şu anda kafilemiz hareket edecek. Kültür ve Turşu Festivali’nin 12.si gerçekleşiyor, Belediye Başkanımız’ın özel davetlisi olarak her yıl katılıyoruz. Bu sene çok daha büyük olacak ve Guinness Rekorlar Kitabı için rekor denemesi gerçekleştirilecek. İlimizi en iyi şekilde temsil edip 16 Eylül akşamı şehrimizi dönüp çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Biz festivalde Zonguldak yöremizi Zonguldak kız yöresi ekibimizi sahne alacağız ve ilimizi tanıtmak adına. Festivalde Zonguldak'ı kötü mü tanıtacağız. Geçen yıl farklı görevlerle katılmıştık. Bu festivale Türkiye nasılsın da katılım oluyor. Çok kapsamlı bir festival. Her yıl daha da büyüyerek bu festival gerçekleştiriliyor. Bizim için bu festivale katılmak bir gelenek haline geldi.”dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi