Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin almış oldukları derslere ait sınavlara çalışmasında yardımcı olacak AÖF Cebimde mobil uygulaması Google Play markette yayına geçti.

1 milyonu aşkın öğrencisi, 2 milyondan fazla da mezunu olan Açık Öğretim Fakültesi derslerine çalışma alışkanlığını geliştirmek ve eğitimi dijital ortama taşıyan uygulama kodlama çalışmalarında sona gelindi.

Aöf cebimde uygulamasına esas olması için, AÖF’de okutulan tüm bölümlerin dersleri tek tek incelendi. Öğrencilerin derslerine destek olması amacıyla sadece güz dönemlerine ait dersler için yaklaşık 60bin soruluk devasa bir soru bankası hazırlandı. Soru bankasına esas olacak tüm soruların temizlik ve sadeleştirme çalışmaları tamamlanarak Google Play Markette kullanıma hazır hale getirildi.

Oyunsallaştırma ve Eğitlence Metodları ile Öğreten İlk Mobil Uygulama...

Çağdaş eğitim metodlarının dikkatli bir şekilde incelenmesi sonucu bu metodlar dikkatli bir şekilde uygulamada yer alması sağlandı. Kullanıcıların oyun oynar gibi ders çalışmalarını desteklemek, öğrenme aktivitelerinin birer eğlenceye dönüşmesinin hedeflendiği aöf cebimde uygulaması yaklaşık 9 aylık bir çalışmanın sonucu olarak ortaya çıkıyor. 

Kullanıcı deneyiminin ön plana çıkarıldığı uygulamada, etkileşim üst seviyede tutularak kullanıcıların davranışları ile eğitim deneyimlerinin gelişmesi hedefleniyor. Öğrenim aktivitelerinin kayıt altına alınması ile kullanıcıların kişisel gelişimini sürekli takip edebilmesini sağlıyor.

Yüksek Öğretimde Büyük Veri Kullanımı...

Uygulama sonucunda oluşan big data (büyük veri) öğrenme/öğretme analitikleri, verinin işlenmesi, analiz edilmesi ve görselleştirilmesi amacıyla kullanılacak. Kullanılan bu veri mobil uygulamada kullanılacak olan öğretme algoritmasının geliştirilmesi amacıyla kullanılacak. Eğitim kurumlarının öğretim süreçlerinin iyileştirilmesi ve büyük veriden anlamlı bilgilerin elde edilmesi sonucunda daha iyi kararların verilmesine destek olacak. 

Nihai Hedef Yurt Dışına da Açılmak...

Aöf cebimde mobil uygulaması pilot uygulama olarak kullanıcılara sunulacak, mobil uygulama daha sonra ise orta öğretim ve diğer sınav türlerinde kullanılması için geliştirilerek özelleştirilecek.

MEB’nın yaptığı MTSK – Ehliyet sınavları için 15 gündür yayında olan Ehliyetim Cebimde ile pilot testleri devam eden uygulama önümüzdeki aylarda uluslar arası sınav içeriklerinin hazırlanması ve bu  testlerinin satılmasını sağlanması ile döviz girdisi sağlamak.

Öğreten uygulama mobil uygulamaları tanıtımlarına www.ogretenuygulama.com adresinde inceleyebilir ve bu yazu konusu Aöf Cebimde Uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi