Kurban Bayramı arefesinde Zonguldak'ta alışveriş canlılığı yaşandı.

Özellikle tatlıcı, şekerci. Giyimci ve erkek kuaför esnaflarında yoğunluk yaşandığı gözlendi.

Tatlı ürünleri satan Esnaf Sertan Kocakulak, baklava ve çeşitleri ürünleri satışlarından memnun olduklarını ifade etti.
Cevizli baklava ve ürünlerinin ortalama kilosu 40-45 lira civarında olduğunu belirten Sertan Kocakulak, satışın artmasından mennuniyet duyduğunu ifade etti ve bayram süresince de satışları devam edeceklerini ifade etti.

Bayram şekeri satan pastaneci esnafı Halilm Ündar ise Bayram şekerinin 25 ile 35 TL arasında kilosun değiştiğini ve satışların gayet iyi olduğunu ifade etti.
Pandemi gibi zorlu bir süreçten sonra yaşanan bu hareketli din esnaflarından umut verici olduğunu ifade etti.

Kanal Z spikeri Neriman Dengiz'de Tezgahta şeker satarak 'gel vatandaş bayram şekeri burada' dedi.

Aynı şekilde giyim ürünler satan esnaf Muhammet Ali Genç'de, özellikle şapka ve kemer satışlarında yoğunluk yaşandığını ifade etti. Bayram arefesinde müşterinin arttığını ifade eden Muhammed Ali Genç ayrıca düğün sezonu sebebiyle satışın arttığına da dikkat çekti.

Tabii ki bayramların değişmez görüntüsü ise erkek kuaföründe yaşandı.Zonguldak'ta erkek kuaförlerin de neredeyse boş koltuk bulunmazken insanlar uzun süre saç ve sakal traş olmak için sıra beklediler.Zonguldak'ta sembol erkek kuaförü Mert Yalçın, müşteri sayısında yoğunluk yaşanmasından memnuniyet duyduklarını ve bayram süresince de öğleden sonra olmak kaydıyla hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti.

Tabii ki vatandaşlar da bayrama hazırlıklı mı değil mi bu konuda kanal Z spikeri Neriman Dengşz'in sorusunu cevapladılar. 
Vatandaşlar ise fiyatlardan dert yandılar.Hem kurbanlık fiyatlarında hem de bayram şekeri ve tatlı fiyatlarındaki fiyatların pahalılığından şikayet ettiler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi