Ak Parti Genel Merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaşanan depremler hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında:

81 İLDE ARTIK YÜKSEK KATLI BİNA YAPILMAYACAK

Bölgede kapsamlı bir kentsel dönüşüm çalışmasını başlatıyoruz. Toplam 6400 yeni konutu süratle yaparak vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Depremlerden sonra ve depreme hazırlık için harcanan para toplanan vergilerin 5 katı kadardır. Türkiye’yi bu tür tartışmaların içine çekenleri kınıyorum ve sevgili milletime havale ediyorum. Vatandaşlarımızın da deprem konusunda çok daha bilinçli şekilde hareket ettiklerini görüyorum.

81 vilayetimizin hiçbir yerleşim yeri ne çürük zeminde ne de yüksek katlı olarak inşa edilemeyecektir. Deprem bizi beklemiyor. Hazırlıklarımızı bir an evvel bitirmemiz şart. Çevre ve Şehircilik Bakanıma söyledim hiç beklemeden Elazığ ve Malatya’da kırsal kesimde orada tek katlı binaları yapacağız ahırını da yapacağız ve böylece oralarda çelik konstrüksiyonla bu inşaatı bitireceğiz.Kırsal kesimi süratle halledelim diyoruz. Sonra da merkezde inşaatlara başlayacağız.

Editör: Haber Merkezi