Kanal Z'de, Yeni Adım Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak'ın hazırlayıp sunduğu SAHNE-İ SİYASET programının konuğu olan CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı Ahmet Sarsık, Kilimli'nin en öncelikli ve acilen çözülmesi gereken sorununun kanserojen etkiye sahip asbestli su borularının acilen değiştirilmesi olduğunu söyledi.

Kilimli su isale hattının asbetli borulardan oluştuğunu ve yaklaşık 40 yıldır değiştirmeden halen kullanıldığını vurgulayan Ahmet Sarsık, insan sağlığının herşeyden önce geldiğini vurgulayarak, kansorejen etkiye sahip asbestli su borularının acilen yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Programda, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne bağlı Kilimli Meslek Yüksek Okulu'nun hem fiziki, hem de kapasite olarak geliştirilmesinin ilçenin büyümesine büyük katkı sağlayacağını belirten Ahmet Sarsık, ulaşım konusunda alternatif çözümler üretilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

 Programda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversite için hazırlamış olduğu yüksek lisans tezi ile ilgili soruları yanıtlayıp, bu çalışmasıyla ilgili bilgiler veren Ahmet Sarsık, kongre süreci ile ilgili sorularını da yanıtladı.

Geçmişte CHP Kilimli Belde Başkanlığı görevinde bulunduğunu, genç yaşlarından itibaren siyasetin içinde olduğunu vurgulayan Ahmet Sarsık, CHP üyelerinin ve delegelerinin teveccühüne güvenerek aday olduğunu, görev verildiği takdirde partisini en iyi şekilde temsil edip, Kilimli'nin sorunlarının çözümü için çalışacağını söyledi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi