CHP eski Kilimli Belde Başkanı ( şimdiki CHP Kilimli İlçe Başkan Adayı) Ahmet Sarsık'ın Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'ne hazırladığı özgeçmiş bilgisi ile birlikte toplam 105 sayfadan oluşan yüksek lisans tezi içinde " Atatürk ve din" başlıklı bölümde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Mareşal Fevzi Çakmak arasında geçen bir diyaloğa da yer veriliyor.

Tüm yaşamı boyunca asla milletinden ayrı düşünmeyen ve Kurtuluş Savaşı'nı millet iradesi ile yöneten Atatürk'ü, dinsiz-imansız ve İslam karşıtı gibi göstermek isteyenlere ibretlik bir derstir bu diyalog…

Sayın Ahmet Sarsık'ın izniyle aynen aktarıyorum…

" Namaz konusunda Atatürk'ün gösterdiği duyarlılığı bir örnekle açıklamak gerekirse, 1930 yılında Atatürk, Genelkurmay Başkanı Mareşal Fevzi Çakmak ile trenle yurt gezisine çıkmaktadır. Vagonda başbaşa vermişler ülke sorunlarını konuşuyor. Yağcılığı ile bilinen bir mebus Atatürk'ün yanına geliyor. Ata'nın kulağına gizli bir şeyler söylüyor. Atatürk aniden suratını asıyor ve Fevzi Paşa'ya bakarak, " Paşam lüften benimle geliniz, gelen mebus bir haber getirdi, beraber gözlemleyelim" diyor.

Cumhurbaşkanlığı üst düzeyde bulunanlara ilişkin vagona gidiyorlar. Atatürk vagonun kapısını sessizce açıyor ve Fevzi Paşa'ya gösteriyor.

Yüksek rütbeli bir subay vagonda kanepe üzerinde namazda bulunmaktadır.

Atatürk vagonun kapısını kapadıktan sonra mebusun yüzüne tükürüyor ve Maraşel Fevzi Çakmak Paşa'ya diyor ki :

" Paşam bu mebusun az önce kulağıma gizli bir şeyler fısıldadığına şahit oldunuz. Bu mebus, muhafız kıt'asına ait üst düzey bir subayın vagonda namazda bulunduğunu söyledi. Bu mebus, namazı eda etmeyi kendince suç olarak nitelendiriyor. Durumu sizin de görmenizi sağlamak için buraya kadar zahmet ettirdim."

Atatürk, ilk istasyonda mebusu trenden indiriyor ve gelen devre de mebus yaptırmıyor.( Demirer, 1969:11)

Sözkonusu yüksek lisans tezinde yukarıda naklettiğimiz bölümün devamında Atatürk'ün, Yüce dinimize ait görüşleri, düşünceleri örnekleri ile anlatılıyor.

Ahmet Sarsık'ın üniversiteye yüksek lisan tezi olarak hazırladığı bu metnin içinde yer alan " Atatürk ve din" başlıklı bölümü okumalarını herkese tavsiye ediyoruz.

Özellikle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük asker ve devlet adamı Atatürk'ü "din karşıtı" gibi göstermeye çalışanlara…

( Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi