AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun Çanakkale Zafirini kutladı

Azmin ve İnancın zaferidir

Çanakkale zaferinin 103. Yıl dönümünün onurunu ve gururunu yaşadıklarını belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, “Çanakkale Geçilmez” destanının yazılmasında Azmin ve İnancın zaferinin rol oynadığını söyledi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü nedeniyle Basın açıklaması yapan Zeki Tosun, şanlı zaferin Dünya tarihinde bir ilk olduğunu ve tarihimizdeki birliğin ve dirilişin sembolü olduğunu dile getirdi.

Tosun açıklamasında şu görüşlere yer verdi; ”Dünya tarihinde eşine az rastlanır kahramanlık mücadelelerinden olan Çanakkale zaferinin 102. Yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 18 Mart 1915 tarihinde ‘’Çanakkale geçilmez’’ diye yazılan bu destanla aziz vatan toprağı için ve millet olarak var olabilmenin şanlı mücadelesi vermiştir. Çanakkale savaşı ve sonunda kazanılan Şanlı Zafer, tarihimizdeki birliğimizin ve dirliğimizin en büyük sembollerinden biridir.

Çanakkale’de Türk milletinin istiklal ve istikbali kurtarılmış sarsılmaz bir beraberlik ve kardeşlik ruhu oluşturulmuştur. Çanakkale zaferi bu milletin vatan ve bayrak sevdasının, köklü devlet bilinci ve tarihi mirasının kanıtıdır. Çanakkale savaşı yedi düvele karşı verilen eşsiz mücadelenin şanlı ismidir, her şey bitti derken tekrar dirilişimizin bir destanıdır.

Türk milleti mevzu bahis vatan olduğunda tarihin her safhasında yerini almış, halkı olarak gücünü göstermiş ve birçok zaferlere imza atmıştır. Çanakkale’de, kurtuluş savaşında ve sonrasında olduğu gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminde de vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığını canı pahasına ortaya koyarak milli iradenin gücünü bir kez daha gururla göstermiştir. Bu aziz millet, bu gün de, yarın da bağımsızlığına, birliğine ve toprağına kasteden hainlere ve şer odaklarına karşı aynı mücadeleyi korkusuzca sürdürecektir.

Böylesine büyük bir zaferi gerçekleştiren milletin evlatları ve torunları olmanın haklı gururunu yaşarken aldığımız nefesi, üzerinde yaşadığımız her karış toprağı, semalarımızda dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızın varlığını, Aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmayacağız. Geçmişimize ecdadımıza sahip çıktığımız gibi geleceğimize de her zaman sahip çıkacağız.

18 Mart Şehitleri Anma Haftası ve Çanakkale Zaferinin 102. Yıl dönümün de Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz vatan için yapılan tüm savaşlarda, mücadelelerde destanlar yazan kahraman ecdadımızı ve  aziz şehitlerimizi, ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi