İşadamı Hüseyin Erdoğan, “Babam sakın o mezar taşımı oradan oynatmayın diyordu. O okulun isminin Bahçelievler ilkokulunda olmasını isteriz”dedi.

Zonguldak’ta merhum hayır sever işadamı Ahmet Erdoğan ismi 24 senedir Bahçelievler’de bulunan Ahmet Erdoğan İlkokulunda yaşatılıyordu.

Ancak okul kentsel dönüşüm kapsamında geçtiğimiz yıllarda yıkılarak yeniden yapıldı. Ardından okulun olduğu bölgede hak sahibi olduğu ortaya çıkan Dr.Derviş Arkat’ın kızı hazineye dava açtı. 

Davayı kazanan merhum Arkat’ın kızı babasının ismi okula verildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından merhum Ahmet Erdoğan oğlu Hüseyin Erdoğan Milli Eğitim Müdürlüğü ile  görüşmeler yaparak babasının isminin yeniden bir okula verilmesini istedi.Gerekli sözlerin verilmesinin ardından hala Erdoğan’ın ismi okula verilmedi.

İşadamı Hüseyin Erdoğan, babasının isminin değiştikten sonra verilen sözlerin tutulmadığını söyleyerek, babasının isminin Bahçelievler ilkokuluna verilmesini istedi.

Hüseyin Erdoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Babamın ismi değişti. Dr.Deviş diye bir isim koyuldu. Rahmetli babam hep derdi bu okul benim mezar taşım. Babam sakın o mezar taşımı oradan oynatmayın diyordu. O okulun isminin Bahçelievler’de olmasını isteriz. Bizim evimiz herşeyimiz orada. Bahçelievler Ahmet Erdoğan İlköğretim okulu olmasını istiyoruz. Karşı taraf mahkeme kararı ile onlar kazandı. Bende rahatsızdım. 24 sene babamın ismi orada kaldı. Yine Bahçelievler Ahmet Erdoğan ilkokulu olarak geçmesini istiyoruz. Okulun ismi değiştikten sonra Kapuz'a yapılacak Fener muhitine yapılacak oraya ismi verilecek denildi.  Aşağı yukarı 4 5 senedir hala ismi verilmedi. Bizim herşeyimiz orada Bahçelievler ilkokuluna isminin verilmesini istiyoruz”dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi