Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Zonguldak ziyaretinde "TTK'ya işçi alımı için düzenleme yapıyoruz" sözlerini değerlendirdi.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zonguldak'ta yaptığı konuşmalarla maden işçisi olarak bizi çok memnun etti. Bakan Bilgin Zonguldak olarak hassasiyet gösterdiğimiz tüm konularda açıklamalar yaptı. Sayın Bakanın verdiği sözlerin açıklamaların GMİS olarak takipçisi olacağız. Son yıllarda artan enerji krizi ile birlikte Türkiye taş kömürü kurumuna madenci yer altı işçisi alımını her fırsatta dile getiriyoruz. Kurumun norm kadrosunun tamamlanması ve yılda 5 milyon ton kömürün üretilmesi artık elzemdir. Kömür ithalinde yaşanan sıkıntılar ve artan kömür maliyetlerle ülkemizin yerli kaynaklara ağırlık vermesi artık ortaya çıktı"dedi.

TTK'DA VAKA SAYISI OLDUKÇA DÜŞTÜ

Aşılama ve vaka sayılarında ki son durum hakkında da açıklama yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, " Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait maden ocaklarında koronavirüs vaka sayılarının düştüğünü ifade etti. 

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, "Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda çalışanlar ve bir şekilde koranaya yakalanıyorlar. Son zamanlarda Türkiye Taşkömüründa oldukça düşük seviyede gidiyor. Bizde kurumumuzla birlikte kurallara uyarak zararsız bir şekilde götürmeye çalışıyoruz. Şuanda sayılar düşerek devam ediyor.” şeklinde konuştu. 

MADENCİLERİN AÇIKLAMA SÜRESİ DEVAM EDİYOR..

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, madenlerde aşılama sürecinin devam ettiğini belirterek, "Şuanda işçilerimiz devletimizin aldığı kurallara uymaya çalışan işçi sınıfımız var. Aşılama da yüzde 90 herkes aşısını oldu. Bireysel olarak aşı olmaktan çekinen arkadaşlarımız olsa da son derece herkes aşılarını olmaya çalışıyor.” ifadesine yer.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi