TTK Üzülmez Müessesesinde madencilere hitap eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin; "Madenden emekli olan işçilerin yerine yenilerini alınması için gerekeni yapacağız’ dedi.

Zonguldak Valiliği, Amelebirliği, GMİS, Zonguldak Belediyesini ziyaret eden Bakan Bilgin, Üzülmez müessesesinde madencilerle biraya geldi.

Madenciler Bakan Bilgin'i coşkulu bir şekilde karşıladı.
Ziyaret öncesinde Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil ve madenciler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanına çiçek takdim etti.

GMİS BAŞKANI HAKAN YEŞİL; ‘SİZLERLE BİRLİKTE TOPLU SÖZLEŞMEYİ İMZALADIK’

Genel Madencileri İşçileri Sendikası Başkanı Hakan Yeşil, “Genel Başkanımızla birlikte 15 tane Genel Başkanı da aramızda. Yaklaşık 9 ay süren toplu sürecinin ardından sizlerle beraber toplu sözleşmeyi imzaladık. Sürecin başından sonuna kadar Türk İş Başkanımız Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. İşçinin evine hoş geldiniz”dedi.
TÜRK İŞ BAŞKANI ATALAY; ‘BU BÖLGENİN İŞÇİYE İHTİYACI VAR’

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, “ Bir avuç kömür için can verenler 5 milyonluk aile adına Sayın Bakanımız Valimiz Vekillerimiz ve 16 sendika adına selamlıyorum. Ben evime geldim. İyi günde de zor günde de her fırsatta sizlerle beraber olmaya gayret ettim. 2012 Türk İş Başkanı oldum buraya geldim. Aradan 8 yıl geçti nerede sıkıntınız oldu yanınızda oldum. Zor bir süreç. Bu bölge 5 bin tane maden şehidi var. Bu ülkenin altı da üstü de vatan. Biz bu vatanın evlatlarıyız. Her gün ortalama 3 güvenlik görevlisi can veriyoruz. Durmayanların da karşısına dikiliyoruz. Bu bölgeye ben Cumhurbaşkanımızla geldim. Çalışma Bakanınızla buradayız. Bu bölgenin değişik özelliği var. Bu bölgenin işçiye ihtiyacı var. Türkiye’nin de bu madene ihtiyacı var. Yeraltında grup işçileriyle bir çalışma yapılır inşallah. Önümüzde askeri ücret var. Aralık ayının başında 45 senedir bu süreç devam ediyor. 5 B imza atmıştık. Toplumu tebessüm ettirecek bir askeri ücret olur. Alım gücünün düştüğü bir ortamdayız. Türkiye’nin iyi bir asker ücrete ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız Maliye Bakanımız inşallah askeri ücrete güzel bir şekilde imza atarlar. Madenden çıktınız. Allah kazasız belasız şekilde çalışmak nasip eder”şeklinde konuştu.


BAKAN BİLGİN; EMEKLİ OLAN MADENCİLERİN YERİNE İŞÇİ ALINMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “ Sizinle biraya gelmek çok güzel birşey. Hepiniz sağolun. Dün Bakanlar kurulu vardı. Buraya geleceğimizi söyledim. Sizlere selamlarını ilettiler. Türkiye zor bir dönemden geçiyor. Biz bu toplu sözleşmeye oturduğumuz zaman herkes ümitsizdi. Değerli Hakan bey. Maden işçilerinin sesi oldu.  Onun için size ne kadar teşekkür etsek yeterli olmadığını biliyoruz. Türkiye içinde bulunduğu eflasyona rağmen emeği korumaya çalışıyoruz. Türkiye büyük bir ülkenin adıdır. Önümüz de ilk sorun askeri ücret. İşçi sendikanızla biraya gelerek. En mutlu bir askeri ücret rakamına ulaşacağız. Burada söz veriyoruz. Devlet bizim bağımsızlığımızın sembolüdür. 3600 konusunda cumhurbaşkanımızın sözü var. 3600 meselesini çözerek bu hakla buluşturacağız. Madenden emekli olan madencilerin alınması gerekiyor. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Maden şehitlerinin kamuda istihdam edilmesi için gerekeni yapacağız”dedi.
Konuşmanın ardından madenciler Bakan bilgine madenci heykeli takdim etti.

Ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay,  Vali Mustafa Tutulmaz, Genel Maden İşçileri Sendika Başkanı Hakan Yeşil yemeğe katıldı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi