Filyos ilçesi açıklarında geçtiğimiz yılın mayıs ayında doğalgaz rezervi tespit edilmişti. Sismik araştırmalar sonucu Filyos açıklarına “TUNA1” isimli sondaj gerçekleştirilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 2023 Zonguldak hedefleri ise bir televizyon kanalında açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında sismik çalışmalara başlamıştık.Potansiyel içeren lokasyonu tespit ettik. Tuna-1 sondajı keşif amaçlı gerçekleştirmiştik. 400 milyar metreküplük bir doğalgaz keşfini tespit etmiş olduk.

Kıyıya en yakın Zonguldak Filyos civarında çıkarmayı planlıyoruz. Tuna-1, Türkali-2, Türkali -1 yatırım sahası için bütçeleri hazırlık aşamasında. Gerçekleştikçe bunlar da paylaşılacak.Türkiye Petrollerinin en büyük yatırım projesi olacak.

Filyos Limanı’nda çalışmalar devam ediyor.Sahada ve kıyıda ayrıştırmamız gerekiyor nem,su,kum gelebilir.Kıyıda uygun şarta getirilmesi gerekiyor. Filyos’ta Filyos Çayı’nın doğusunda kalan kısımda Türkiye petrolleri için tahsisini aldık.Aynı zamanda Limanımız var bitirmek üzerindeyiz limanımızda.Karadeniz doğalgazını 2023'e yetiştireceğiz. 

Editör: Haber Merkezi