Bölgesel kalkınma projeleri, sürdürülebilir bölgesel kalkınma amacıyla geliştirilmiş tarım, sanayi, ulaştırma, eğitim, sağlık, kırsal ve kentsel altyapı yatırımlarını da içine alan çok büyük kapsamlı projelerdir. 

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Batı Karadeniz Bölgesinde bulunan ortak kaderli iller olan; Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerinin kalkınması için Batı Karadeniz Kalkınma Planı (BAKAP) hazırlanmıştı.

Bölge İlleri devlet teşviklerinden verimli bir şekilde yararlanamıyor. 1983 yılından buyana uygulamaya gelen teşvik sistemlerinin hiçbiri, istenen gelişmeyi ve kalkınmayı sağlayacak ortamı yaratamadı. Bu konuda dile getirilen şikayetler 2016 yılının Ocak ayında Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası tarafından dikkate alınarak Batı Karadeniz’in ortak kaderli olan Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illerini kapsayan Batı Karadeniz Kalkınma Projesi hazırlandı ancak geçen süre zarfında bir sonuca ulaşılamadı.

BAKAP’da pek çok sektörlü, sürdürülebilir insani gelişmeye dayalı, bölgelerin rekabet gücünü artırmayı, ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi güçlendirmeyi hedefleyen entegre proje.

Bilindiği gibi 

Türkiye genelinde BAKAP ile birlikte;

DOKAP, DAP, GAP ve KOP gibi bir çok bölgesel projeler var.

**

VAROL DEMİRKÖSE, BAKAP PROJESİ İÇİN DEVLET BAHÇELİ’Yİ DEVREYE SOKABİLİR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, il yönetim kurulu ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaretinde Zonguldak gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Varol Demirköse, ziyareti Zonguldak’ta neden BAKAP Projesi gündeme getirilmiyor diye sordu.

Varol Demirköse, “Zonguldak'ta projeler nedense yürümüyor. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın BAKAP projesi neden gündeme getirilmiyor. Zonguldak, Karabük, Bartın'da dikkate aldığımız zaman bölgeye hitap edecek bir proje. Çünkü Demir Çelik Fabrikası, maden, orman, tabiat, vs. güzel olan her şey mevcut. Yani burada birlik beraber yoksa burada sıkıntı var demektir. Zonguldak, Bartın ve Karabük'ün de bizimle birlikte olmasını istiyoruz. Buna göre çalışarak başarmak istiyoruz'”dedi.

Varol Başkan bence teşekkürü hak etti

Neden

Çünkü Zonguldak gündeminde unutulan, ancak sadece Zonguldak’ı değil, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Çankırı illeri için de son derece hayati önem taşıyan bir proje.

Bence bu konuda Varol Demirköse’nin yapması gereken bir şey daha var.

Bence bu konuyu Varol başkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye dosya sunabilirse çok daha güzel olur.

Ankara nezdinde projenin hayata geçmesi süreci hızlandırabilir.

Bu konuda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası elinden geleni yaptı ancak bir yere kadar.

BAKAP’ın hayata geçmesi isin siyasileri göreve davet ediyoruz.

Bölgemiz illerinin beklentisi olan Batı Karadeniz Kalkınma Projesinin hayata geçmesini inanın sabırsızlıkla bekliyoruz.

**

ŞEHİTLERİMİZİN KANIN YERDE BIRAKMADIK

İdlip’de uğradıkları hain saldırı sonrasında 5 askerimiz şehit olurken 9 askerimiz ise yaralandı.

Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Yaralılara da acil şifalar diliyorum

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu hain saldırıya anında karşılık verilerek 76 rejim askerini anında öldürerek şehitlerimizin intikamını aldık ve almaya da devam ediyoruz.

Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık.

**

GÜZEL SÖZ: 

Seni seviyorum demek kolay. 

Asıl zor olan

Şemsi paşa pasajında kırk kulpu kırık tunç has tas hoş kayısı hoşafı diyebilmek:))