Pandemi sürecinde ayakta kalma mücadelesi veren mahalle bakkalları, mahallelerde apartman altlarına kadar giren ve sürekli yenileri açılan zincir marketler nedeniyle kapanma noktasına geldiklerini belirterek, Zonguldak milletvekillerinden Marketler Yasası’nın bir an önce çıkarılması için destek bekliyor.

Yüksek miktarlarda toptan malzeme alan ve bir çoğunun kendi imalathaneleri veya fabrikaları bulunan zincir marketlerle rekabet etme şanslarının bulunmadığını ifade eden semt bakkalları, “ Bakkalın sahibi yok. Sesimizi duyuramıyoruz. Birçok bakkal kapandı, kalanlarda kapanma noktasına geldi. Sadece Bahçelievler Mahallesi’nde onlarca zincir market açıldı. Zincir marketlerin şehir merkezinden belli uzaklıkta açılmasını öngören Marketler Yasası’nın bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz. Sayın Zonguldak milletvekillerimizin durumu TBMM gündemine taşımalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

*** Mahalle bakkallarına kimsenin sahip çıkmadığını, seslerini duyuracak bir merci bulamadıklarını belirten esnaflar, “ Mahalle bakkallığı bizim geleneğimizdir. Bakkal mahallenin bekçisidir, sönmeyen ışığıdır, veresiye defteri hiç kapanmayan, hastalık ve benzeri durumlarda ilk müracaat yeri olan adresidir. Bu nedenle mahalle sakinlerinin de en azından zorunlu ihtiyaçlarını mahalle bakkallarından almalarını, alışverişlerini mahalle bakkalından yaparak destek olmalarını bekliyoruz. Aksi halde ortada mahalle bakkalı diye bir şey kalmayacak” dediler.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi