Türkiye genelinde artan elektrik faturaları nedeniyle bakkallar dondurma satmama kararı aldı. Bu doğrultuda sadece dondurma reyonları zincir marketlerde yer alacak. Alınan karar doğrultusunda esnaf Kemal Kılıç, alınan kararı değerlendirdi.

Esnaf Kemal Kılıç, satılan dondurmanın elektrik faturasını kurtarmadığını söyleyerek, alınan kararın doğru olduğunu ve kendisinin de dondurma satmayı düşünmediğini belirtti.

Bu zamların altında kimsenin kalmayacağını ifaden Kılıç, “Gelen elektrik faturaları sıkıntılı. Normaldir. Elektrik faturaları ile ilgili çalışma yapsalar bayi düşünür. Yazın satacağı dondurma 500 tane elektrik faturası 1000 TL. Bunun altından kalkamazlar. Bu karara geçte kalındı. Günümüzde elektrik faturası arttığı için bunun altından kimse kalkamaz. Dükkanını görüyorsunuz buraya 584 TL elektrik faturası geldi. Allah kolaylık versin bu tür yerlerde esnafın ayakta kalması zor. Ekmekle sigarayla olacak iş değil bu. Dışardan herkese ticaret kolay geliyor ama içine giren anlar. Dondurma almayı düşünmüyorum”dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi