*** Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, pandemi döneminde mahalle bakkallarının en çok mağdur olan kesimler arasında yer aldığını belirterek, İl Hıfzısıhha Kurulu'nun mahalle bakkalları için çalışma saatlerini bir saat daha uzatmasını istedi.

Mevcut duruma göre, işyerlerinin saat 20.00'de kapandığını belirten Habiboğlu, " Sokağa çıkma yasağı 21.00'de başlıyor. Şehir Merkezi'nde işyerini kapatıp evine dönen esnaf veya acil ihtiyacı olan mahalle sakini bakkala yetişemiyor, ihtiyacını karşılayamıyor.Bu durumda hem bakkal esnafı,hem de mahalle sakini mağdur oluyor. Sayın Valimize,Sayın Belediye Başkanımız Dr.Ömer Selim Alan ile İl Hıfzısıhha Kurulu'na kimler varsa hepsine sesleniyorum. Bakkalımızın da, mahalle sakinlerimizin de mağdur olmaması için mahalle bakkallarının çalışma saatleri 21.00 olarak belirlensin" şeklinde konuştu.

*** Kadir Habiboğlu açıklamasında, pandemi sürecinde zincir marketler ile büyük marketlerinbüyük kazançlar sağladığını ve mahalle bakkalının mağdur olduğunu belirterek, " Mahalle bakkallarımız pandemi sürecinde azami dikkati göstererek ticaret yapmaya çalışıyor. Sosyal mesafe, hijyen ve maske kuralına tümüyle riayet ediyor. Ancak, hepimizin tanık olduğu gibi zincir marketler ve büyük marketlerde sosyal mesafe diye birşey yok. İzdiham içinde kurallara uyulmadan ticaret yapılıyor. Mahalle bakkalında izdiham olmaz, mahalle bakkalı kurallara tam riayet eder.Bakkal esnafı için kapanma saatleri bir saat uzatılırsa, bu bir saatlik süre içinde alışveriş yapma imkanı doğar. Sayın Valimiz ve Sayın Belediye Başkanımız başta olmak üzere bu talebimizi uygun karşılayacaklarını düşünüyoruz, esnafımız adına bu kararın alınmasını bekliyoruz" dedi.

( HABER MERKEZİ )

Editör: Haber Merkezi