CHP Sinop Milletvekili Karadeniz, Kozlu'da balıkçıların sorunlarını dinledi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Balıkçıları ve Su Ürünleri Sektörünün sorunlarını dinlemek üzere Zonguldak'a geldi. Üçüncüoğlu isimli balıkçı teknesiyle Kozlu balıkçı barınağına gelen Milletvekili Barış Karadeniz'i limanda CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Murat Pulat ile çok sayıda balıkçı esnafı karşılayarak hoş geldiniz dedi.

Sınırlı sorumlu Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan ve çok sayıda balıkçı esnafı ile birlikte kahvaltı yapan Cumhuriyet Halk Partisi Sinop milletvekili Barış Karadeniz balıkçı esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Konuşmasına tüm Zonguldak halkının bayramını kutlayarak başlayan Milletvekili Karadeniz, "Biz ezber bozuyoruz. Türkiye'de sahipsiz kalmış hiçbir şekilde ilgilenilmemiş balıkçılarımızın derdine derman olmak için yola çıktık. 1 Temmuz'da sayın genel başkanımız Samsun'da bizi yolcu etti. Hopa'dan başladık.Samandağı'na kadar bütün balıkçı barınakların da girerek bir rapor yazacağız. Bu balıkçılarımızın sorunlarını dinlerken aynı zamanda çözüm önerilerini de alıyoruz. Bugün Kozlu'dayız. Balıkçılarımız la toplantımızı yapacağız. Her bölgenin ayrı sorunu var ama Türkiye'deki balıkçılarımızın en büyük sorunu sahipsiz kalmalarıdır. Hiçbir şekilde önü açılmayan bir sektör diyeceğim onu da diyemiyorum çünkü meslek tanımı bile yok. Balıkçı arkadaşlarımızın çok ciddi sorunları var özellikle denizlerimizin kirlenmesi, miüsilaj sorunları.

S.S. Kozlu Su ürünleri kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan'da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti ve "CHP'nin Balıkçılığın sorunları adlı kitapları kitapçıkları var bunlar herkesin okumasını da tavsiye ediyorum. özellikle zonguldak kömüre endeksli olduğu için endüstriyel balıkçılık gelişmemiştir. Kömür işi bittikten sonra endüstriyel balıkçılık geliştirmektedir. Genelde kıyı balıkçılığı yapılıyor. Sayın milletvekilimiz ziyaretinden çok memnun kaldık. Türkiye'nin bir balıkçılık bakanlığı, bir denizcilik bakanlığı yok bizim en büyük sorunumuz."dedi 

Tekrar söz alan milletvekili Barış Karadeniz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında denizcilik ve balıkçılık bakanlığı kurulacağını ifade etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş da yaptığı konuşmada, "Sayın Barış Karadeniz'deki ziyareti ile birlikte balıkçı arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında önemli adım atılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki dönemde ister erken seçim olsun, isterse zamanında seçim olsun Barış Karadeniz arkadaşınızın hazırlamış olduğu rapor, Cumhuriyet Halk Partisi ve millet ittifakının elinde yaşama geçirilecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. En geç 2 yıl sonra Cumhuriyet Halk partisidir millet ittifakı ile iktidarında biz bunları yaşama geçireceğiz ve balıkçılarının bütün sorunlarını teker teker çözeceğiz."dedi 

CHP Sinop milletvekili Barış Karadeniz, CHP Zonguldak milletvekili Ünal Demirtaş, CHP İl Başkanı Murat Pulat ve ilçe başkanları ile birlikte balıkçılar birlikte kahvaltı yaptılar karşılıklı sohbet ettiler.CHP Milletvekili Barış Karadeniz burada balıkçıların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi