Zonguldak'ta, 23 Nisan Çocuk Şenlikleri kapsamında bando eşliğine yürüyüş yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş, Madenci Anıtı'ndan başladı. Yürüyüşe, Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Uyanık, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ali Osman Yılmaz, Sosyal Hizmetler Müdürü Veli Köktürk, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Gönül Demirsu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çocuklar katıldı. 

Kilimli Şükrü Yavuz Ortaokulu bando takımı eşliğinde kent merkezini takiben Valilik binası önündeki Atatürk Anıtı'nda sona eren yürüyüşte çocuklar, aileleriyle birlikte Türk bayraklarıyla yürüdüler.

BİZLER ÇOCUKLARINI DİNLEYEN ONLARLA KONUŞAN, ONLARA OYUN OYNAYAN YETİŞKİNLER ANNE BABALAR BÜYÜKLER İSTİYORUZ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Komitesi Başkanları ve Solmaz ve Yiğit Alp Demir yaptıkları açıklamada şunları söylediler.

“Biz Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmuş olan Zonguldak Çocuk Hakları Komitesinin başkanları ve komite arkadaşlarımızla birlikte bu şenlikte sizlerleyiz. Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulmuş olan Zonguldak çocuk hakları komitesi ve müdürlüğümüzün sekreteryasını yürüttüğü 5395 sayılı çocuk Koruma Kanunu il Koordinasyon Kurulunca gerçekleştirilen etkinlik takvimi projesi kapsamında düzenlenen çocuk şenliği'ne hepiniz hoş geldiniz. 23 Nisan milli egemenliğimize millet iradenize sahip çıkmanın coşkusunu yaşarken Bugün de geleceğimize sahip çıkmak adına irademizi kullanabilmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bugün çocukların aileleri ile birlikte ve kaliteli zaman geçirmelerini Sayın bakanımızın da dediği gibi (ekranlarda değil akranlarıyla büyüyen nesiller yetiştirmenin önemine) vurgu yapmak için buradayız. Unutmayalım ki bugünün yetişkinleri anne babalarımız da bir gün çocuktu büyüdükler. Bizler de bugünün çocukları ve gençleri olarak diyoruz ki (Yaşı büyüse de Unutmayalım ki bugünün yetişkinleri anne babalarımız da bir gün çocuktu. Büyüdüler Bizler de bugün çocukları ve gençlere olarak diyoruz ki (Yaşı büyüse de, anne baba olsa da çocuklarını dinleyen onlarla konuşan, onlara oyun oynayan yetişkinler anne babalar büyükler istiyoruz. Etkinlik takvimi projesi kapsamında ilk etkinliğimiz olan çocuk şenliği ile bir zamanın küçükleri olan ailelerle bir zamanlar çocuk olduklarını hatırlata bilmişsek ve onların Her şeyden önce çocukları ile olan paylaşımlarını arttırmak istiyoruz. 

O yüzdenh bugün (Anne babayım, çocuğumla oynarım” sloganıyla ailelerimizle buradayız. Ve yaşları ilerlese de içlerinde hep bir parça çocuk kalmış olduğuna inandığımız büyüklerimizle oynamaya, çocuk şenliğine gidiyoruz. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmadığınız için teşekkürler” dedi.

Konuşmanı ardından Mili Egemenlik Parkı’nda piknik organizasyonu gerçekleştirildi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi