Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı  Muharrem Coşkun, 29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma olacağını belirterek, "Zaten esnafımız zor durumda. Bankalar kredi taksitlerini ertelensin kredi borç faizinin bir kısmını bankalar bir kısmına devlet ödesin. Esnafa çok ucuz faizli kredi desteğinde bulunulmalı" dedi.

29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma ilan edilmesini değerlendiren Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, zor durumda bulunan esnaf için bankalara insaf edin Kredi taksitlerinizi erteleyin çağrısında bulunarak şunları söyledi:

İŞYERLERİ KAPALIYKEN KREDİ, KİRA, SSK, DOĞALGAZ, ELEKTRİK NASIL ÖDENECEK?

'Esnaf ve sanatkarlar Pandemiden dolayı sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Tamamen kapanan, kısım kısım açılıp kapanan arkadaşlarımız var. 415 tane meslek grubumuz var. Zonguldak'ta en fazla sıkıntıyı yaşayan kesimiz. Zaman zaman devletin bir takım destekleri süspansiyonlar oldu ama yetersiz kaldı  esnaflarımız bir açılıp bir kapandı tekrar açıldı tekrar kapandı. Ancak bankalar açık, borçlarımızı çeklerimizi, senetlerini ödemek zorundayız ama dükkanları kapalı. Dükkanlarınız kapalıyken çek ve senetlerinizi, SSK larımızı, vergilerinizi, elektriğimizi, doğal gazımızı nasıl ödeyeceğimiz. Bu konuda bizim devletten beklentileriniz şunlar. TESK Genel Başkanımız Bend vş Palandöken sıkıntılarımızı devamlı dile getiriyor. Ben bir kere daha huzurunda TESK Genel Başkanı Bendevi beye teşekkür ediyorum. Bankalar Kredi taksitlerini ötelesin. Kredi faizlerinin bir kısmını bankalar bir kısmında Devlet üstlenmeli. Yoksa ayakta durma şansımız yok."

ZİNCİR MARKETLER PAZAR GÜNLERİ HEP KAPALI OLSUN

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, zincir marketlerin pazar günü devamlı kapatılması çağrısında bulundu 
Muharrem Coşkun yaptığı açıklamada 29 Nisan 17 Mayıs tarihleri arasında tam kapanma süresince pazar günleri zincir marketlerin kapalı olacağını hatırlatarak, "Bir istiyoruz ki yerel esnafımız, küçük esnafımız korusun. Avrupa'da pazar günleri zincir marketler hep kapalıdır küçük esnaflar korunuyor. Türkiye'de de küçük esnaf korunmalı. En azından Pazar günleri zincir marketler kapatılırsa küçük esnafımız için bir can suyu olabilir, can simidi olabilir. Biraz olsun nefes alabilirler. O yüzden buradan pazar günleri de zincir marketlerin kapatılması çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi