Zonguldak’ta Eğitime verdiği destekle tanınan ve bir çok sosyal etkinlikte yer alan Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar, geleneksel bin kişilik iftar yemeğinin ramazanın 15’inden sonra gerçekleşeceğini söyledi. 

Zonguldak İli Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Necati Başar,gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Siyasilerden beklentilerimiz çok diyen Başar, Mithatpaşa tünelinin bir an önce tamamlanmasını, Zonguldak Havaalanının yurt içi seferlere başlaması gerektiğini ve TTK Genel Müdürüne yetki verilerek her yıl emekli olan işçilerin yerine işçi alsın dedi. Bin kişilik iftar yemeği programına hazırlandıklarını söyleyen Necati Başar, " Geçen yıl olduğu gibi bu yılda aynı mekanda bin kişilik iftar yemeği programı düzenlemeyi düşünüyoruz. Gecen yıl yaptığımız bin kişilik iftar yemeğinde üniversitede okuyan bayancı uyruklu öğrencilerimizde vardı. Bu yıl bayan uyruklu öğrencilerimize üniversitenin kampüsünde iftar yemeği vermeyi düşünüyoruz. Bülent Ecevit Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde bayancı uyruklu seksen öğrenci öğrenim görmekte.  Bu öğrencilerimiz maddi durumu iyi olmadığı için ülkelerine gidemiyorlar. Zonguldaklı hemşerilerimizle geçen yıl olduğu gibi Memurlar Lokali'nde bin kişilik bir iftar yemeği programı yapmayı hedefliyoruz. İftar yemeği programı Ramazan'nın 15’inden sonra olacak” 
SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİMİZ ÇOK FAZLA
Mithatpaşa tünelinin bir an önce tamamlanması gerektiği söyleyen Başar; “ Zonguldaklılar olarak siyasilerden beklentilerimiz çok.  Mithatpaşa tünelinin bir an önce tamamlanıp Gazipaşa caddesinin trafiğe kapatılması lazım. Mithatpaşa tünelinin bir an önce tamamlanırsa Zonguldak’ın trafik sorunu çözüldü demektir.Zonguldak Belediye Başkanımızın genç ve dinamik olması nedeniyle zorlukların üstesinden geleceğine inanıyorum ” dedi.  
UÇAK SEFERLERİ YAYGINLAŞTIRILSIN 
İzmir, Antalya, Gaziantep, Erzurum ve Van gibi İllerimize de uçak seferleri yapılsın diyen Başar, “ Türk Hava Yolları Zonguldak seferlerini başlatarak halkımızı çok mutlu ve bahtiyar etmiştir. Bundan çok mutluyuz. Yıllardır özlemini çekiyorduk. İnşallah İstanbul- Zonguldak- Zonguldak- İstanbul seferleri olduğu gibi Zonguldak’tan İzmir, Antalya, Gaziantep, Erzurum ve Van gibi İllerimize de uçak seferleri yapılsın” dedi.  
TTK GENEL MÜDÜRÜNE YETKİ VERİLSİN 
Türkiye Taşkömürleri Kurumuna  genel müdür işçi alsın diyen Başar, “ Türkiye Taşkömürleri Kurumu TTK’ya bin kişi alımında, beş yüz kişi daha alınacak. Fakat TTK yetkililerinden aldığımız bilgiye göre bin kişi alındı ama 850 kişide emekli olmuş. TTK Genel Müdürlüğüne yetki verilsin ve emekli olan işçilerin yerine her yıl sonu mutlaka işçi alsın. İnşallah Zonguldak’ta çok güzel şeyler olacak” dedi. 
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi