Başbakan Binali Yıldırım tarafından kısa bir süre önce açıklanan (Tüm emeklilere dini bayramlarda 1000’er lire ikramiye verilecek) açıklaması emekliler arasında sevinçle karşılandı.

Bayram ikramiyesi için teşekkür ettiğini belirten Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, “Teşekkür ediyoruz. Bayramlarda emekliler çoluk çocuğundan, torunlarından kaçıyordu. Hiç olmazsa torunlarından artık kaçmayacak ve harçlık verebilecekler. Yeterli değil ama sebep olanlardan Allah razı olsun diyoruz” dedi.

İKRAMİYE BİRER MAAŞA ÇIKARILIRA ÇOK DAHA İYİ OLUR

1000 liralık ikramiyenin bir maaş tutarına çıkarılırsa daha iyi olacağını belirten TÜED Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, “İnşallah ikramiyeyi birer maaşa çıkarırlar. Emekliler her şeyi hak ediyor. Emekliler gariban. Yani ikramiye yeterli değil ama teşekkür ediyoruz Hiç yoktan iyidir. Sağ olsunlar var olsunlar. Başka bir şey diyecek bir şeyimiz yok. İnşallah ikramiyeyi Birer maaşa çıkartırlar” şeklinde konuştu.

700-900 LİRA EMEKLİ AYLIĞI ALAN DUL VE YETİMLER VAR

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş son olarak, 700 ile 90 lira arasında emekli aylığı alan dul ve yetimlerin olduğunuda belirterek, “Asgari ücretin altında maaş alıyor emeklimiz. 700 800, 900 lira maaş alan Dul yetimler var. Yani bunların da gündeme alınması daha güzel olur. Biz büyüklerimizin, bizi yönetenlerin Biz amcaları babaları sayılırız. Komşusu açken tok uyuyan Bizden Değildir diyen Yüce Peygamberimizin sözüne kulak versinler. Bugün 700-800 lira gibi maaş alan dul ve yetimlerimiz var. Bunları da dikkate alsınlar” diye konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi