İlimiz şehir merkezinde sayıları gün geçtikçe artan başıboş köpekler açlık ve hastalıkla mücadele ederken, hayvan barınağının bir türlü açılamayışı vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Şehir merkezinde cadde ve sokaklar ile kurum ve kuruluşların kapılarında odaklanan, zaman zaman Gazipaşa Caddesi üzerinde sürüler halinde dolaşan başıboş köpekler hem vatandaşları tedirgin ediyor, hem de üzülmesine neden oluyor.

Başıboş köpeklerden birçoğunun hasta ve yaralı olduğu, aç ve susuz kaldığı gözlemleniyor. Kayıt altında bulunmayan ve herhangi bir sağlık kontrolünden geçmeyen köpeklerin sayısı her geçen gün artıyor. Vatandaşlar konuyla ilgili görüşlerini açıklarken, " Başıboş köpekler hiçbir sağlık kontrolünden geçmeden sokaklarda dolaşıyor. Çoğu hasta ve yaralı. Zaman zaman aç ve susuz kaldıkları görülüyor. Çağdaş bir toplumda böyle birşey olmaz. Sağlıklı, standartlara uygun hayvan barınakları inşa etmek, bu mekanlarda veteriner ve hayvan bakıcıları tahsis ederek, gerekli bakım ve sağlık kontrollarını sağlamak, hayvanların beslenme ihtiyacını karşılamak belediyelerin ve ilgili makamların görevidir. Onlara şefkat ve merhamet elimizi uzatmak ancak böyle gerçekleşir" şeklinde konuştular.

(HABER : Esra AYDIN)

Editör: Haber Merkezi