Araştırmacı-Programcı Murat Altay’ın moderatörlüğünü yaptığı

‘Güne Merhaba’ canlı yayın programının konuğu Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı oldu.

Çaycuma’daki imar kaçakcılığıyla ilgili yanlış haberlere karşı açıklama yapan Kantarcı şunları ifade etti:

‘7 yıldan beri Çaycuma için büyük gayretle çalışıyoruz.Mevzuata ve bir çok şeye dikkat ediyoruz.Kimseyi ötekileştirmeden,kamu adına hareket ediyoruz.Bugüne kadar yaptıklarımızdan dolayı büyük mesafe katettik. Çaycuma’nın iyi yere gitmesi çözüm değil genel olarak bölgemizin iyi olmasını istiyorum.

Biz hata yaptığımız farkedersek,gurur yapmadan düzeltiriz.Kaide dahi alınmaya gerek görülmeyen kişi var o kadarıda olur.Birşeyler bulunmaya çalışıyor,basın da bunlardan birşey çıkarmaya çalışıyor,basıncılık ilkelerine aykırı haber yapılmıştır.Bize sorulmadan yapıldı,bizde yasal haklarımızla başvurularımızı yaptık.Çaycuma nehir’den kazanan alanlar kamuya tahsil ediliyor,rant falan yok.Bölgemizdeki ekonomik gelişmeler hızlandıkça yapılan çalışmaların değeri daha iyi anlaşılacak.

2014 yılında geldiğimizden beri imarlı alanların mevcuduyla olabilecek imar planını yaptık.30 binlik nüfusumuzu 60 bin daha yeni nüfusu barındıracak teknik çalışmaları tamamladık.Çaycuma’da her şey yolunda belediye meclisi’nde gündem konusu bulamıyoruz.

Nehir kenarında DSİ yaptığı düzenlemesiyle ırmak yatağı olan alanlar sedde yapılınca hazineye ait araziye dönüştü.4 sene önce yapılmıştır yeni bir olay gibi gösterilmiştir.Arsa kazandık ve Çaycuma Belediye’sinin kaynağıdır.’

Editör: Haber Merkezi