Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, barajın son durumu ile ilgili şu açıklamayı yaptı;

ŞUAN DOLULUK ORANI %95
"Yıl sonuna doğru %45'lerde olan su seviyesi olan barajımızın 25 milyon metreküp kapasitesi var. Bu ay barajda %95lerdeyiz, durum gayet iyi.Sekiz-on ay yetecek kadar suyumuz bulunmakta. 25 milyon metreküplerde tam kapasiteye yakın suyumuz var. Son 35 günün 26 gününde yağmur yağdı. Bu kış mevsimi ağır geçti üç-dört kere yoğun kar yağdı. 

BU HEYELANLAR BİZİ YORUYOR

Zaten toprak suya doymuştu, yağmur yağışı ile barajımız doldu, ancak bazı mahallelerimizde heyelan oldu. Bu heyelanlar bizi yoruyor vatandaşlarımızın evlerini boşaltması gerekiyor, afat ekiplerimiz ile birlikte tuttuğumuz raporlar doğrultusunda yerleştirme yapıyoruz ve kira yardımında bulunuyoruz. 

Bir an önce heyelandan kalan sıkıntıları çözmek için elimizden geleni yapıyoruz.Bizim için yorucu bir süreç oluyor ama bundan sonra havanın biraz daha müsaade etmesi ile hizmetler daha da hızlanacak.Ekiplerimiz bu tür müdahalelere ellerinden geldiğince yetişmeye çalışıyorlar, yetişemedikleri yerler oluyor sıkıntı yaşıyorlar Buda vatandaşımız tarafından geç müdahale ediliyormuş gibi algılanıyor.
Son zamanlarda bu kadar yağışlı geçen bir yıl hatırlamıyorum.Toprak suya doydu, barajlarımız doldu sadece Zonguldak değil büyük şehirlerimizde barajlar doldu umarım mahsülümüzde bereketli olur. Hasar gören heyelandan zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayret gösteriyoruz."

(Haber- Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi