Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, "Ahilik atalarımızdan gelen yüzyıllara dayanan bir gelenek ve görenektir. Sanatkarlarımızın, esnaflarımızın bilgeliği, ustalığı ve tecrübelerini yeni nesillere aktarmasını çok önemli buluyorum" dedi.


13-19 Eylül Ahilik haftası kapsamında, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, beraberinde yılın ahisi Şenol Yılmaz ile birlikte Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Esnaf Kefalet Koperatifi Bölge Birliği Başkanı Mehmet Azman, Ticaret İl Müdürü İsmail Maden, Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Alparslan Küçük, Maragozcular Esnaf Odası Başkanı Hikmet Hacıabrurrahmanoğlu ile Zonguldak Berberler ve kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar'da hazır bulundu.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Alan'’a günün anısına çiçek ve hediye takdim etti. Ardından Başkan Selim Alan'da, yılın ahisi Şenol Yılmaz’a Hediye takdim etti ve birlikte fotoğraf çektirdiler.

ALAN: AHİLİK YÜZYILLARDIR SÜRE GELEN BİR GELENEKTİR

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ahilik haftasını kutladığını belirterek, "Yılın Ahisini tebrik ediyorum zaten tanıdığımız ve bildiğiniz bir esnafımızdır. Ahilik bir esnaf organizasyonudur. Ahilik bolluk, bereket, Sanatkarlarımızın ilkeli duruşunu simgeler ve yüzyıllardır süre gelen bir gelenektir. Bizde bu gelenek ve göreneği yaşatmak adına her yıl şehrimizde ve tüm ülkemizde bunu kutluyoruz. Başta müdürüme ve oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Bu yıl ki ahimizide gönülden kutluyoruz. İnşallah bizden sonraki nesiller de, bu atalarımızdan gelen yüzyıllara dayanan bu geleneği göreneği devam ettirirler. Sanatkarlarımızın, esnaflarımızın bilgeliği, ustalığı ve tecrübelerini yeni nesillere aktarmasını çok önemli buluyorum. O yüzden tekrar hem ahimizi hem de haftamızı tebrik ediyorum"dedi.

ÇOŞKUN: AHİLİĞİN BİZDEN SONRAKİ NESİLLERE TANITILMASI İÇİN HEPİMİZE BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği başkanı Muharrem Coşkun da, "Ahilik haftasını kutluyoruz biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımız 2021 yılını aylık yılı olarak ilan etti. Perşembe günü de Sayın Cumhurbaşkanımız Kırşehir'de ahilik kutlamasına katılacak ve orada taçlandırmasını yapacak. Ahiliğim bundan sonraki nesillere taşınması ve tanıtılması anlamı da hepimize büyük görevler düşüyor. Ben gelmiş geçmiş tüm ahileriimize, ahirete intikal edenleri rahmet, yaşayanları minnetle anıyor ve yılın Ahisini ise kutluyor ve başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.


YILIN AHİSİ ŞENOL YILMAZ SANATKARLARA ÇIRAK, KALFA VE USTA YETİŞTİRİN TAVSİYESİNDE BULUNDU

Yılın ahisi seçilen Şenol Yılmaz ise. "Yılın ahisi seçilmek benim için büyük bir onur ve mutluluktur. Yılın ahiliğine beni layık gördüler. Yılın ahisi olarak ben de sanatkarlarımıza mesleğini severek yapmalarını, çırak, kalfa ve usta yetiştirmeleri tavsiye ediyorum"şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi