Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Zonguldak İlinin ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel yaşamına yönelik çalışmalar da ortak bir bakış açısı sağlayabilmek ve sinerji yaratabilmek amacı ile, İlin yönetiminde söz sahibi olan yöneticilerle istişarelerde bulunmaya devam ediyor.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunun haftalık rutin toplantısı 02.10.2020 tarihinde meclis salonunda pandemi kurallarına uygun olarak yapıldı. Yönetim kurulunun bu haftaki konuğu Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş oldu.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Filyos Vadisi projesi kapsamında yapım işleri devam eden Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Bölgesi ile ilgili son gelişmeleri hazirun ile paylaştı. Devamında Teşvik sisteminde ki yeni düzenlemelerin Zonguldak için sağlamış olduğu avantajlar; Gökçebey organize sanayi bölgesi, Lojistik merkez kurulması ile ilgili gelişmeler ile turizme yönelik çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Demir; Kozlu Belediye Başkanı Bektaş’a zaman ayırıp yönetim kurulunun konuğu olduğu için teşekkür etti.

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş; Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kuruluna davetlerinden dolayı teşekkür ederek, Kozlu İlçesine yönelik yapacağınız çalışmalar da Belediye olarak yanınızda oluruz. Kozlu ve Zonguldak’ı bir yaşam merkezi olarak düşünmek ve planlamak, Filyos’u iş merkezi olarak düşünmek ve planlamak, gerekir diye düşünüyorum. Zonguldak ve Kozlu’yu daha yaşanabilir hale getirmeliyiz. Kozlu kıyı kenar çizgisi ile orman arazi arasında sıkışmış durumda. Yatırım yapacak kişiler ve işletmeler için büyük ölçekli yer bulmakta güçlük çekiyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyoruz ancak mesafe almakta zorlanıyoruz. Filyos Vadisi Projesinden Zonguldak olarak azami istifade edebilmemiz için Filyos’a ulaşımı kolaylaştırmamız, mevcut yolu kısaltmamız lazım. Böylece Filyos iş merkezi olacak, Kozlu – Zonguldak ise yaşam merkezi olacaktır. Kozlu – Zonguldak’ın Üniversite ve Turizm şehri olması yönünde ki çalışmalarımızı da arttırmalıyız dedi.

Hediye takdimi, fotoğraf çekiminin ardından Başkan Bektaş Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından uğurlandı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi