Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt, ilçe genelinde görev yapan muhtarlarla kahvaltı da bir araya geldi.

     Başkan Çetin Bozkurt’un ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı etkinliğine köy ve mahalle muhtarları katıldı.

     “Muhtarların yerel yönetimdeki yeri ve önemine dikkat çekti. Muhtarlık teşkilatının vatandaş ve yerel yönetim arasında önemli işlevler üstlendiğini” hatırlatan Başkan Bozkurt, muhtarlık müessesesinin, demokrasinin mihenk taşı olmakla birlikte milletin sesini temsil ettiğini kaydetti.

      Başkan Bozkurt, “Sizler hem devleti hem de milleti temsil gibi önemli bir görevi yürütmektesiniz. Halkın yönetime katılımının en önemli aracı yine sizlersiniz. Kamu hizmeti sunumu noktasında da lokomotif görevi görmektesiniz. İşte tüm bu işlevleri yerine getiren siz değerli muhtarlarımız, özetle demokrasinin ve sistemin vazgeçilmez yapı taşısınız. Bu açıdan, devlet vatandaşa ulaşmak istediğinde size, vatandaş devlete ulaşmak istediğinde yine size müracaatta bulunuyor. Dolayısıyla vatandaşımız sizleri en yakınındaki devlet temsilcisi pozisyonunda ve kendi içinden biri olarak görüyor” ifadelerini kullandı.

    Başkan Bozkurt kahvaltı sonrasında muhtarlarla sohbet etti, onların sorun ve taleplerini dinledi.

     Kahvaltıya CHP Devrek İlçe Başkanı Yaşar Bükrü, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Korun, Devrekli Muhtarlar Derneği Başkanı Raşit Budak ve belediye daire müdürleri katıldı.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi