'nde personele yasa açığından yararlanarak yapılan sürgün zulmüne son dakika kararıyla dur denildi. Cumhurbaşkanı  ilgili değişikliği imzaladı ve geçici görevlendirme ile ilgili değişiklik yayınlandı. Buna göre Yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar geçici görevlendirme yapamayacak.

Son örneği Yalova Belediyesi'nde görülen ve bazı belediyelerin istismar ederek çalışanlarını yüzlerce kilometre uzağa geçici görevlendirme adı altında sürgüne yollamasına dayanak olarak kullanılan Kurumlar Arası Geçici Görevlendirme Yönetmeliği'nde son dakika değişikliği yapıldı. İlgili yönetmeliğin değişikliğini Başkan Recep Tayyip Erdoğan imzaladı ve Şubat ayının son gününde resmen yayınlandı. İşte yapılan son dakika değişikliğinin haberi ve hamile çalışanlarını 1400 km uzağa geçici görevlendirme adı altında adeta sürgüne gönderen belediyelerin adalete sığmayan uygulamaları;

SON DAKİKA ; YÖNETMELİK DEĞİŞTİ, RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Başkan Erdoğan'ın imzası sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliği uygulamasına göre, yükseköğretim kurumları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme, bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, hukuksuz geçici görevlendirmeler yapamayacak.

Editör: Haber Merkezi